תקראו לזה פשטידה או קיש – מאפה פטריות עם בצל וגבינות פשוט מופלא

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

 

תקראו לזה פשטידה או קיש – מאפה פטריות עם בצל וגבינות זה מאפה פשוט מופלא

הכנתי קיש/פשטידה מבצק עלים פריך וכייפי שעוטף מלית נהדרת של פטריות, בצל .

מושלם וטעים במיוחד לשבועות או לשבתות, בראנצ’ים וארוחות חלביות.

המילוי בתוך בצק עלים דקיק ופריך יוצר פשטידה מעולה וטעימה.

איך צורך להכין בצק פריך , הכי קל וחוסך עבודה של הכנת בצק

ולדעתי יותר טעים להכין קיש עם בצק עלים שמתמזג נהדר עם כל מלית.

תכינו תבנית קוטר 26 עגולה עם נייר אפיה.

המצרכים-

בצק עלים שמרית והוא המומלץ לפשטידות (על בסיס שמן )

2 בצלים גדולים פרוסים

סלסלת פטריות טריות

30 גר’ חמאה

כוס חלב

3 ביצים

חצי כוס שמנת מתוקה

חופן עלי בזיליקום קצוצים דק דק

כ- כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

100 גרם גבינה צהובה מגורדת

50 גר’ גבינת עיזים קשה מוגורדת (כמו תום עיזים)- לא אוהבים שימו מוצרלה /גאודה

כף גדושה קמח

אופן ההכנה –

מחממים חמאה ומטגנים את הבצל וכרישה עד להזהבה יפה.

חותכים לפרוסות את הפטריות ומוסיפים לבצל.

מטגנים עוד 2-3 דקות.

מורידים מהאש ומקררים.

מחממים תנור 180-175 מעלות טורבו

בקערה מערבבים את כל המצרכים , חלב,שמנת,ביצים,קמח ,תבלינים וגבינות.

מוסיפים את הבצל והפטריות ומערבבים היטב.

פותחים את הבצק, מרדדים אותו קלות לקבלת בצק חלק וישר ומניחים בתוך התבנית,

משאירים גם שוליים וחותכים את הבצק הנותר.

מעבירים את המלית מעל הבצק.

מקשטים פסי בצק מלמעלה משאריות הבצק .

מכניסים לאפייה 40 דקות או יותר עד שרואים השחמה יפה של המאפה.

טיפ לשבועות ובכלל באופן כללי –

שבועות הוא חג מאוד יקר ואני ממליצה את הגבינות לקנות במשקל במעדניות של הסופר ולא מוצרים ארוזים של המחלבות שהם יקרים לפעמים פי 2 !!!

 

חג שמח 🙂

כאן תוכלו לגלוש לכל מתכוני שבועות אצלי באתר 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments