תפוחי אדמה מעוכים בתנור – אחת התוספות האהובות אצלנו בבית.
לא פעם אני מעלה תמונות שלהם באינסטגרם שלי –
ותמיד שואלים ומבקשים לדעת – איך אני מכינה.
המתכון ממש פשוט ורץ ברשת כבר המון שנים האמריקאים קוראים להם –
Crispy Smashed Potatoes או קוואץ פוטטוס.
מנה נהדרת לארוחות השבת וגם בחגים היא מככבת אצלנו על השולחן.
וכך אני מכינה תפוחי אדמה מעוכים בתנור
איך מכינים תפוחי אדמה מעוכים בתנור ?
מתכון קל לתפוחי אדמה הכי טעימים שיש
המצרכים –
10-12 תפוחי אדמה בינוניים או 15 קטנים
2 שיני שום כתושות
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
עשבי תיבול שאוהבים
כרבע כוס שמן זית
תימין או פטרוזיליה, שמיר או זעתר כל מה שאוהבים
אוהבים תבלינים ? אפשר לשלב – פפריקה,כורכום או כל תבלין אחר
פלפל שחור
אופן ההכנה –
- מבשלים את תפוחי האדמה בשלמותם עם הקליפה במים כחצי שעה עד שהם מתרככים
- מסננים היטב ומקררים.
- מחממים תנור על 200 מעלות.
- משמנים נייר אפייה או על תבנית עם שמן זית בנדיבות ומפזרים כחצי כפית מלח גס ופלפל שחור גרוס
- מניחים את תפוחי האדמה בתבנית ומועכים בעזרת כף היד או פטיש שניצלים או כוס.
- מערבבים שום כתוש עם עשבי תיבול עם שמן זית
- מברישים את תפוחי האדמה בנדיבות.
- מכניסים לתנור לאפייה של כ- 30-40 דקות
- בזמן האפייה מברישים שוב את תפוחי האדמה בשמן המתובל
מבחר מתכונים לתוספות
מתכונים לצמחונים
מתכונים לטבעונים
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
לקבלת מתכונים ישירות לנייד – מצטרפים לקבוצת הווטסאפ שלי כאן
מתכונים מהירים וקלים זה כאן
ווטסאפ גם כאן
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.