
תבשיל שפונדרה שחום, עשיר וחגיגי עם כל סוגי הבצלים,
סיר עשיר ויפייפה והטעם – גן עדן .
התבשיל מתבשל לאיטו בתנור ויוצא פשוט מופלא .
שפונדרה בצלים שחומים הכנתי לראש השנה בעזרתו של יובל .
יצא תבשיל מהמם וחגיגי – בשר שפשוט נמס בפה ומתיקות מהממת של כל סוגי הבצלים שמתקרמלים בבישול איטי בתנור.
התבשיל מאוד פשוט להכנה – בשר טוב כמו שפונדרה לא צריך הרבה תוספות
כדי לצאת מושלם . סוגי בצלים שנותנים מתיקות וכמעט ללא תבלינים כבדים .
תכינו סיר רחב וגדול
תבשיל שפונדרה בצלים – אסאדו בצלים מקורמלים –
איך מכינים ?
המצרכים –
קילו וחצי עד 2 קילו שפונדרה חתוך לנתחים גדולים
מומלץ לבחור נתחים של שפונדרה מלאים בשר וכמה שפחות שומן.
3-4 בצלים לבנים (לבחור קטנים בגודלם- אפשר להחליף בשלוטים)
3-4 בצלים אדומים בינוניים
כרשה גדולה פרוסה ל- 4
2 ראשי שום שלמים
5-6 תמרים צהובים- אפשר שזיפים מיובשים
3-4 כפות דבש/אפשר גם סילאן
מלח
פלפל שחור בנדיבות
2-3 עלי דפנה
3-4 גרגרי פלפל אנגלי
חופן עלי טימין
אופן ההכנה –
- בוחרים סיר רחב וגדול שאפשר גם להכניס לתנור
- צורבים תחילה את הבשר היטב משני הצדדים ומניחים בצד
- מכינים את כל הירקות לצלייה בסיר
- צולים את הבצלים עם מעט שמן זית בסיר עד שהם מתקרמלים מעט
- מסדרים בסיר גם את הבשר והתמרים ומתבלים. מוסיפים מעט מים רותחים .
לאחר שהתבשיל רותח מכסים בנייר אפייה ומכסה ומעבירים לתנור ל- 3 שעות
על חום 170 מעלות.
לפני ההגשה מורידים את הנייר והמכסה
ונותנים אפייה של כרבע שעה ללא מכסה להשחמה של התבשיל .
מתכונים לראש השנה וחגי תשרי – מבחר ענק של מתכונים
תבשיל שפונדרה בצלים – אסאדו בצלים מקורמלים
תכינו, הצלחה מובטחת – סיר משובח ושווה במיוחד
מצטרפים לקבוצת הווטסאפ שלי כאן – מתכונים ישירות לנייד
הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם