תבשיל שפונדרה בצלים – אסאדו בצלים מקורמלים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

תבשיל שפונדרה שחום, עשיר וחגיגי עם כל סוגי הבצלים,

סיר עשיר ויפייפה והטעם – גן עדן .

התבשיל מתבשל לאיטו בתנור ויוצא פשוט מופלא .

שפונדרה בצלים שחומים הכנתי לראש השנה בעזרתו של יובל .

יצא תבשיל מהמם וחגיגי – בשר שפשוט נמס בפה ומתיקות מהממת של כל סוגי הבצלים שמתקרמלים בבישול איטי בתנור.

התבשיל מאוד פשוט להכנה – בשר טוב כמו שפונדרה לא צריך הרבה תוספות

כדי לצאת מושלם . סוגי בצלים שנותנים מתיקות וכמעט ללא תבלינים כבדים .

תכינו סיר רחב וגדול

תבשיל שפונדרה בצלים – אסאדו בצלים מקורמלים –

איך מכינים ?

המצרכים –

קילו וחצי עד 2 קילו שפונדרה חתוך לנתחים גדולים

מומלץ לבחור נתחים של שפונדרה מלאים בשר וכמה שפחות שומן.

3-4 בצלים לבנים (לבחור קטנים בגודלם- אפשר להחליף בשלוטים)

3-4 בצלים אדומים בינוניים

כרשה גדולה פרוסה ל- 4

2 ראשי שום שלמים

5-6 תמרים צהובים- אפשר שזיפים מיובשים

3-4 כפות דבש/אפשר גם סילאן

מלח

פלפל שחור בנדיבות

2-3 עלי דפנה

3-4 גרגרי פלפל אנגלי

חופן עלי טימין

אופן ההכנה –

  • בוחרים סיר רחב וגדול שאפשר גם להכניס לתנור
  • צורבים תחילה את הבשר היטב משני הצדדים ומניחים בצד

  • מכינים את כל הירקות לצלייה בסיר

  • צולים את הבצלים עם מעט שמן זית בסיר עד שהם מתקרמלים מעט

  • מסדרים בסיר גם את הבשר והתמרים ומתבלים. מוסיפים מעט מים רותחים .

לאחר שהתבשיל רותח מכסים בנייר אפייה ומכסה ומעבירים לתנור ל- 3 שעות

על חום 170 מעלות.

לפני ההגשה מורידים את הנייר והמכסה

ונותנים אפייה של כרבע שעה ללא מכסה להשחמה של התבשיל .

מתכונים לראש השנה וחגי תשרי  – מבחר ענק של מתכונים

תבשיל שפונדרה בצלים – אסאדו בצלים מקורמלים

תכינו, הצלחה מובטחת – סיר משובח ושווה במיוחד

מצטרפים לקבוצת הווטסאפ שלי כאן – מתכונים ישירות לנייד

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם  

 

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments