
תבשיל נפלא וטעים של כוסמת עם עדשים שחורות
בשילוב עוד כמה מרכיבים יצר תבשיל צמחוני משגע .
גם טעים וגם בריא , קל להכנה ומהיר.
בקיץ אלה התבשילים שאני אוהבת להכין, הם גם מהירים וגם קלים בבטן ולא מכבידים ,
אפשר להכין כתוספת או כמנה צמחונית / טבעונית נהדרת .
את הכוסמת והעדשים אני משרה כשעה ואחר כך מבשלת.
הבישול שלהם במים הוא ממש 5 דקות בהרתחה.
עוד הוספתי כאן גם חופן אורז לבן שנשאר לי מיום לפני (לא חובה להוסיף)
המצרכים-
3/4 כוס כוסמת ירוקה
1/2 כוס עדשים שחורות
אופציה לעוד תוספת (חופן אורז לבן מבושל)
גזר גדול מגורד
בצל סגול/רגיל פרוס דק
כוס כרישה קצוצה
1-2 ענפי סלרי קצוצים דק
חופן עלי בזיליקום קצוץ דק
לקישוט בצל ירוק פרוס
מלח,
פלפל שחור
ניתן להוסיף תבלינים אחרים או ירוקים
תבשיל כוסמת עם עדשים שחורות – טעים ובריא
אופן ההכנה –
- משרים את העדשים והכוסמת כל אחד לחוד במים כשעה
- מבשלים במי מלח עד לריכוך זה לוקח ממש 5 דקות.
- מסננים היטב מהמים.
- במקביל במחבת /סיר רחב מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל והכרישה.
- מוסיפים גם את הסלרי והגזר.
- מטגנים כמה דקות עד לקירמול של התערובת.
- משלבים את העדשים והכוסמת (אני הוספתי גם כחצי כוס אורז מבושל שהיה לי במקרר)
- מתבלים במלח, פלפל שחור ובזיליקום קצוץ.
- מכסים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה עוד 5 דקות בישול וסוגרים.
- בהגשה מקשטים בצל ירוק פרוס דק.
תבשיל כוסמת עם עדשים שחורות – טעים ובריא
מכינים אותו ממש בקלות במיוחד לימים החמים של הקיץ
תכינו ,תהנו ושתפו אותי בתוצאה !