שמרים עם שקדים – עוגת שבלול במלית קרם פטיסייר שקדים
עוגת שמרים מושלמת ומיוחדת לכל אוהבי השקדים
אני ממש אוהבת עוגות שמרים והשילוב עם שקדים הוא אחד השווים !
שקדים הם מרכיבים עיקריים בעוגות שלי , אני משלבת אותם כמעט בכל עוגה או בצק פריך.
מבחר של מתכונים מתוקים עם שקדים כאן .
יש כאן בבלוג מתכון מאוד אהוב על הגולשים – קראנץ קרם שקדים שהוא פשוט מעלף .
בעוגה הבאה שילבתי קרם עשיר של פטיסייר מעורב שקדים .
יצאה עוגה שווה במיוחד .
את העוגה הכנתי מבצק שמרים כרוך שהוא קצת יותר מושקע, אבל אפשר להכין אותה
גם מבצק שמרים רגיל ופשוט – מתכון מעולה לבצק שמרים רגיל וקלאסי תוכלו למצוא כאן.
איך מכינים שבלול שמרים שקדים ?
שלבי ההכנה כוללים –
- הכנת בצק כרוך
- הכנת מלית השקדים כולל בישול של קרם פטיסייר.
- קירור והרכבה.
ההרכבה של העוגה היא פשוטה – מרדדים מלבן גדול, מורחים את המלית, חותכים לרצועות ומניחים רצועה אחרי רצועה בתוך התבנית.
מתפיחים ומכניסים לאפייה.
המצרכים לבצק – להכנת 2 עוגות בצורת שבלול קוטר 22
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים או 25 ג”ר שמרים טריים
ביצה
1/3 כוס סוכר
1 סוכר וניל
כפית גרד לימון טרי
כ- 3/4 עד כוס חלב
1/2 כפית מלח
200 ג”ר חמאה- 100 לבצק ועוד 100 למריחה
המצרכים למלית שקדים –
להכנת קרם פטיסייר –
כוס וחצי חלב
2 חלמונים
2 שקיות וניל או חצי מקל וניל או כפית מחית/תמצית טובה
3/4 כוס סוכר
2 וחצי כפות קורנפלור
50 גר’ חמאה
150 גר’ שקדים טחונים
כף ת. שקדים
גרד מלימון טרי
חופן שקדים מולבנים פרוסים דק
אופן הכנת הבצק –
בקערת המיקסר להניח קמח מנופה ,סוכר, ביצה, וניל, חלב ושמרים,
להתחיל בלישה איטית כ-5 דקות ולאחר מכן להוסיף 100 ג”ר חמאה.
להמשיך ללוש עוד כ-5 דקות אם יש צורך להוסיף עוד מעט חלב.
לקראת סוף הלישה להוסיף מלח וגרד לימון. הבצק צריך להיפרד מהדפנות ולצאת רך , לא נוקשה .
להניח כרבע שעה מכוסה בניילון בטמפרטורת החדר .
לאחר מכן להכניס לקירור של כשעתיים לפחות.
לרדד את הבצק למלבן גדול. למרוח את 100 ג”ר החמאה הנותרת, על 2/3 בצק ולקפל על שלוש .
לקפל לריבוע. לעטוף בניילון לא הדוק.
להכניס לקירור- ל-3 שעות לפחות.
לרדד שוב את הבצק למלבן גדול ולקפל שוב ללא חמאה.
להכניס לקירור ללילה.
הכנת הקרם –
מחממים כוס חלב ,וניל וסוכר בקלחת על אש בינונית
טורפים בקערה – יתרת החלב, קורנפלור וחלמונים. מוסיפים מעט מהחלב החם (לא רותח)
לתוך תערובת החלמונים כדי להשוות טמפרטורה.
משלבים את התערובת לתוך החלב תוך כדי ערבוב מתמיד.
מבשלים את התערובת עד שהיא מסמיכה לדרגה של קרם פטיסייר.
מורידים מהאש מקררים מעט ומשלבים חמאה , שקדים ות. שקדים.
מכניסים את הקרם לקירור במקרר.
מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים מכל חלק נכין שבלול
מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי חצי ס”מ
מורחים מחצית מהקרם על המלבן. מפזרים שקדים פרוסים.
חתוכים לרצועות של כ- 4 ס”מ .
מכינים תבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה.
יוצרים שבלול ראשון מרצועה אחת ומעמידים במרכז התבנית.
לוקחים עוד רצועה ומניחים מסביב בשיבלול.
כך עושים עם שאר הרצועות עד לקבלת שבלול אחד גדול.
מניחים להתפחה כשעה. מפזרים מעט שקדים פרוסים מלמעלה.
מחממים תנור לטמרפרטורה 175 מעלות.
מכניסים לאפייה של כ- 40 דקות .
כשהעוגה יוצאת מהתנור מזגגים במי סוכר –
חצי כוס סוכר מרתיחים עם רבע כוס מים ומעט מיץ לימון עד להסמכה .