שטרודל תפוחים הונגרי – פרסבורגר תפוחים בטעם של פעם

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

שטרודל תפוחים הונגרי – פרסבורגר תפוחים בטעם של פעם

בחגים אני תמיד אוהבת להכין מאפים עם תפוחים.

מאגר המתכונים לעוגות תפוחים 

בכלל מאפים עם תפוחים הם החולשה שלי ואני בטוחה של רבים מאיתנו.

הכנתי שטרודל מבצק שמרים פרסבורגר – שטרודל תפוחים מהמטבח ההונגרי

שקיים בכל מטבחי מזרח אירופה.

זה פשוט אחד המאפים הנפלאים שתכינו.

בצק שמרים דק עם מלית עשירה של קוביות תפוחים – בכל ביס יש מנה נאה של מלית תפוחי עץ.

את השטרודל אפשר בקלות להפוך לפרווה אם רוצים להכין לקינוח ארוחות החג או שבת.

מחליפים חמאה בנטורינה וחלב במים.

הבצק מתאים להכנת 3 עוגות שטרודל.

כל עוגה אפשר להכין עם מלית אחרת כמו פרג, אגוזים, שוקולד, גבינה וכו’

כאן תוכלו למצוא כל מלית שתחפצו 

הכמות של המלית כאן, היא לשטרודל אחד – כלומר 1/3 מהבצק !

מה צריך להכנת בצק פרסבורגר לשטרודל – בצק שמרים פריך ?

המצרכים-

חצי קילו קמח

3/4 כף שמרים יבשים (8 גר’) (20 גר’ שמרים טריים )

1/3 כוס סוכר

חצי כפית מלח

שקית סוכר וניל

גרידה מחצי לימון

ביצה

200 גר’ חמאה/נטורינה לפרווה – קוביות

1/2-3/4 כוס חלב/מים

להברשה – ביצה טרופה

מלית תפוחים (לכרוכית אחת)

מצרכים –

5 תפוחי עץ מסוג גרני סמיט או פינק ליידי

קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

3 כפות סוכר

רבע כוס מים

כפית קורנפלור

כף מיץ לימון

כפית גרידה מלימון טרי

מעט מקל וניל

או מחית וניל או סוכר וניל

3-4 כפיות ריבת אפרסק,משמש

חופן צימוקים

חופן אגוזים

קינמון

אופן ההכנה –

מכינים את הבצק כי הוא צריך לשהות במקרר לפחות שעתיים – עדיף יותר.

  • מנפים קמח לקערת המיקסר ומשלבים את שאר המצרכים כולל השמרים , מלבד המלח והחמאה/נטורינה
  • ממשיכים ללוש ולאחר שהבצק מתגבש מוסיפים את החמאה/נטורינה בהדרגה.
  • ממשיכים בלישה משלבים גם את המלח  עוד 7 דקות עד שהבצק הופך להיות גמיש ורך נפרד מדפנות המקסר.
  • במידת הצורך מוסיפים עוד נוזלים.
  • מניחים בצד להתפחה של כחצי שעה . הבצק לא תופח הרבה . מורידים מהנפח.
  • עוטפים ומכניסים לקירור. שעתיים לפחות מומלץ לילה.
  • מכינים את מלית התפוחים
  • מניחים קוביות תפוחים סוכר ,וניל ולימון בסיר כבד ומחממים .
  • לאחר כמה דקות התפוחים מורידים מהנפח ונוצרים מעט נוזלים .
  • מערבבים את המים עם הקורנפלור ומוסיפים לתערובת התפוחים
  • ממשיכים לבשל עד שנוצרת רפרפת כמו ריבה.
  • מורידים מהאש ,משלבים צימוקים ומקררים היטב.
  • מחלקים בצק ל- 3 חלקים – מכל חלק נכין עוגה אחת.
  • מרדדים בצק עד לקבלת מלבן גדול ודק
  • מפזרים את מלית התפוחים על כל המלבן
  • מפזרים אגוזים וכפיות של ריבה – אפשר להוסיף גם קינמון
  • מגלגלים לכרוכית ומניחים על נייר אפייה בתבנית תנור גדולה.
  • מורחים היטב את הכרוכית בביצה טרופה.
  • חותכים חתכים קטנים מלמעלה
  • מדליקים תנור על 175 מעלות
  • מניחים כחצי שעה התפחה קלה (הבצק לא צריך לתפוח הרבה) ואז מכניסים לאפייה כ- 40 דקות או עד שרואים שהמאפה מזהיב – זמני אפייה משתנים מתנור לתנור !
  • מלית פרג תוכלו למצוא כאן 
  • מלית אגוזים כאן 

 

 

 

 

 

מאפה נפלא עשיר ומרשים לקנח בו ארוחת חג או ארוחות שישי שבת.

 

שטרודל תפוחים הונגרי – פרסבורגר תפוחים בטעם של פעם – תכינו זה מופלא !

 

מאגר עוגות השמרים שלי 

חוזרים  לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

רוצים להיות מעודכנים ?  מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק

” התפריט היומי” 

 מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן  באינסטגרם

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments