שטרודל מופלא במלית גבינה נהדרת עם שילוב חמצמץ של פירות אדומים .
קינוח משגע וחגיגי והוא מושלם לשבועות.
את השטרודל הכנתי עם עלי פילו ,
מתכון לבצק שטרודל שאפשר להכין לבד – תוכלו להכין מכאן
עלי פילו מתפצפצים בפה עם מלית גבינה מתוקה והחמיצות של הפירות – פשוט ביס מושלם.
תחשבו על בית קפה בוינה על שפת הדנובה – שם באמת אכלתי משהוא דומה – (בלי פירות אדומים ) בוינה הוא נקרא – טופן שטרודל – topfen strudel.
כל בית קפה מתהדר בשטרודל גבינה שלו .
מאפה גבינה חם שיוצא מהתנור ופשוט אי אפשר לעמוד בפניו.
המצרכים –
6 עלי פילו
50 גר’ חמאה מומסת למריחת העלים
אריזה של גבינת טוב טעם
3 כפות גדושות גבינה לבנה 5%
1/4 כוס שמנת מתוקה
2 כפות סולת
כף קורנפלור
ביצה
2 שקיות סוכר וניל
כפית גרידה של לימון
חצי כוס סוכר
חופן נדיב של פירות אדומים
אופן ההכנה –
מחממים תנור ל- 180 מעלות
מכינים את תערובת הגבינה
- מערבבים בקערה – טוב טעם ,גבינה לבנה ,שמנת וסוכר , משלבים את שאר המרכיבים מלבד הפירות האדומים.
- מניחים עלה פילו על נייר אפייה. מורחים בחמאה ומניחים מעליו עוד עלה
- כך עושים עם שאר העלים.
- מניחים את מלית הגבינה במרכז העלה – מפזרים את הפירות האדומים מעל הגבינה.
- מגלגלים וכורכים את העלים מסביב לגבינה
- מורחים בחמאה גם את החלק החיצוני. מעבירים עם הנייר לתבנית תנור.
- מכניסים לתנור לאפייה של כ- 40-50 דקות עד שהמאפה מזהיב יפה
- בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם ישירות למרכז השולחן
קינוח שגונב את ההצגה יפה ומרשים – גם קראנצ’י גם רך
והשילוב בין המלית המתוקה לחמיצות הפרי פשוט מושלמת .
את השטרודל אפשר להכין מראש ולחמם לפני שהאורחים מגיעים .
טעים גם קר !
- המתכון בשיתוף טרה
מאגר ענק של עוגות הגבינה שלי
מאגר המתכונים לשבועות
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.