
מתכון לעלי פילו בהכנת בייתית תוכלו למצוא כאן
מאפה שבלול עלי פילו מטריף! האורחים שלי ממש השתגעו ממנו בשבועות האחרון !
עלי פילו עדינים ופריכים במילוי תרד וגבינות ,
כל כך טעים ופשוט להכנה.
במילוי שלי שילבתי גבינות שהיו לי בבית , אפשר לשלב גבינות נוספות
מוצרלה, בולגרית, צפתית ,מה שאוהבים.
עלי הפילו מקבלים כל מילוי באהבה… כמובן בשילוב עם התרד.
המצרכים -לשני שבלולים
המילוי-
קופסת עלי תרד בשרני (תורכי)
קופסת קוטג’
1/2 קופסה גבינה לבנה
חצי כוס צפתית מגורדת
רבע כוס פטה עיזים מפוררת
4 כפות פרמזן מגורדת או קצ’קבל
ביצה
פלפל שחור
6 עלי פילו גדולים
30-50 ג”ר חמאה מומסת או שמן זית
חולטים את התרד במים חמים ( אפשר לשים במיקרו לדקה).
סוחטים וקוצצים אותו היטב, ומניחים בקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים.
מערבבים לתערובת אחידה.
כל עלה חותכים לחצי . יוצרים שבלול אחד מכל 3 עלים.
מורחים מעט חמאה על העלה, מניחים בקצה העלה מילוי לאורך ומגלגלים לכרוכית.
מניחים בתבנית ומגלגלים לצורת שבלול.
ממשיכים כך עם העלים הנוספים ומחברים לשבלול גדול .
להבריש בחמאה .
להכניס לאפייה לכ-45 דקות.
מאגר ענק של מתכונים לשבועות
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
דף האינסטגרם הטעים שלי – מתנות קטנות האינסטגרם
חזרה לדף הראשי !