שבלולי שמרים טופי קפה ואגוזים – סטיקי באנס קפה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

שבלולי שמרים במלית חמאה וקינמון קפה, על טופי קרמל קפה עם מלא אגוזים

סטיקי באנס בגרסת קפה, עם מלא אגוזים מכמה סוגים.

מאפה עשיר, טעים ומושחת לחלוטין !

בצק שמרים עשיר שחצי ממנו הכנתי עם מלית שוקולד – קוזונק שוקולד .

עם החלק השני החלטתי להתפרע ולהכין משהו עם טופי קרמל.

עוד לא ידעתי מה בדיוק אני הולכת להכין, אבל שקיות האגוזים שנשארו מט"ו בשבט עמדו לי מול העיניים וידעתי שהם הולכים להיות משולבים בעוגה.

הכנתי טופי קרמל עם קפה והכנסתי את האגוזים לתוך הטופי.

העברתי את התערובת לתחתית התבנית ממש כמו שמכינים סטיקי באנז אמריקאי.

ועל הטופי עם האגוזים הנחתי את שבלולי הקינמון שגם בהם שמתי קפה.

יצא מאפה מושלם טעים בטירוף ממש שחיתות.

האגוזים התקרמלו כמו סוכריות רכות הבצק רך אוורירי וטעים מאפה פשוט חלומי.

לפני שמתחילים חשוב מאוד  – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow

הבצק – מתאים ל- 2 עוגות

המצרכים –

900 גר' קמח (כ- 6 וחצי כוסות)

2 כפות שמרים יבשים

1/4 כוס מים

כפית גדושה אבקת אפייה

1/2 כוס סוכר

כפית מלח

3 ביצים

220 גר' חמאה

1/4 כוס שמן

שקית סוכר וניל

גרידה מלימון

כ- 1/2 כוס חלב

 

המצרכים לטופי אגוזים-

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס שמנת מתוקה

30 ג' חמאה

קורט מלח

250 גר' תערובת של אגוזים – אגוזי מלך,קשיו ופקאנים.

כפית גדושה של קפה נמס

מלית קינמון לשבלולים –

80 גר' חמאה רכה

1/2 כוס סוכר

כף גדושה קינמון

כפית גדושה נס קפה

המלית של הטופי והקינמון היא לחצי מכמות הבצק !

אופן ההכנה –

לפני שמתחילים חשוב מאוד  – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow

 

מכינים את הבצק –

    • מערבבים ברבע כוס מים עם כפית סוכר את 2 כפות השמרים ומניחים בצד עד שהשמרים תופחים היטב.
    • מנפים קמח לקערת המיקסר ומשלבים את שאר המצרכים כולל השמרים שתפחו, מלבד החמאה
    • ממשיכים ללוש ולאחר שהבצק מתגבש מוסיפים את החמאה בהדרגה.
    • ממשיכים בלישה של 6-7 דקות עד שהבצק הופך להיות רך מאוד מעט דביק.
    • במידת הצורך מוסיפים עוד נוזלים.
    • מניחים בצד להתפחה של כשעה וחצי.

הכנת המלית –

  • בסיר כבד מחממים את הסוכר עד שהופך לקרמל.
  • מחממים שמנת 40 שניות במיקרו ומשלבים לתוך הקרמל.
  • משלבים גם את החמאה. ממשיכים לבשל עד שהתערובת הופכת לטופי.
  • משלבים לתוך התערובת את האגוזים והקפה.
  • מעבירים את הטופי אגוזים ותבנית מומלץ על גבי נייר אפייה .

  • מרדדים בצק למלבן גדול – מורחים את מלית הקינמון חותכים לרצועות ומגלגלים לשבלולים.
  • מניחים אותם על גבי הטופי שבתבנית.

  • מתפיחים כשעה ומכניסים לאפייה של כחצי שעה 40 דקות.

מגישים חמים וטרי – זה מושלם

אם נשאר אפשר גם להקפיא ולחמם במיקרו.

שבלולי שמרים טופי קפה ואגוזים – סטיקי באנס קפה

אוהבים עוגות שמרים ?

כאן מבחר המתכונים לעוגות השמרים שלי 

 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ שלי –  מתכונים ישירות לנייד !

 

הכנתם את המתכון? צלמו אותו ושתפו אותי במדייה החברתית

 מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food – עמוד האינסטגרם שלי !

 בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי "

חזרה לדף הראשי 

תגובות

תגובות