במוצ”ש האחרון חברים צלצלו שהם קופצים לביקור.
מיד נכנסתי למטבח להכין כמה מטעמים קטנים.
עוגות תמיד יש לי וגם עוגיות במזווה .
אבל משהו מלוח לא היה לי.
פתחתי מקרר והוצאתי גבינות , חבילה של מנגולד (זה יכול להיות גם תרד – מה שיש)
ובצק פיצה מצונן שיש לי תמיד במקרר.
הכנתי בחצי שעה מאפים מטריפים וטעימים שהתחסלו בשניות .
החברים התלהבו וזללו הכל לא נשאר פירור…
אז אני משתפת כאן את המתכון
המצרכים-
חבילה בצק פיצה – של שמרית מצונן
חבילה מנגולד רק החלק הירוק(או תרד חבילה קטנה)
בצל קטן
כפית שמיר קצוץ – לא חובה למי שלא אוהב
רבע כפית אורגנו
פלפל שחור
מעט שמן זית
לבשמל קטן-
כף חמאה – 15 גר’ בערך
כפית קמח
חצי כוס חלב
כף פרמז’ן מגורדת
מלח
פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט מוגרר
חופן גבינת פטה יוונית- או כל גבינה מלוחה שיש לכם
אופן ההכנה –
מטגנים בצל קצוץ ב- 2 כפות שמן זית עד שמזהיב.
מוסיפים את המנגולד לאחר ששטפנו היטב וקצצנו טוב.
מטגנים מספר דקות עד שהמנגולד מאבד מהנפח ואין נוזלים.
מוסיפים את השמיר ומערבבים טוב.
מקררים היטב.
בקלחת מחממים את החמאה לאחר שנמסה מוסיפים קמח מערבבים היטב ומוסיפים את החלב והתבלינים ומעט מלח ,פלפל שחור ואורגנו.
מורידים מהאש ומקררים היטב.
פותחים את הבצק של הפיצה . מקמחים מעט ניר אפייה ומעבירים את הבצק מעליו.
מרדדים ומיישרים למלבן גדול.
מורחים את הבשמל.
מפזרים את תערובת המנגולד.
מפוררים מעל מעט פטה .
חותכים לפרוסות
מגלגלים כל פרוסה לשבלול, ומניחים על גבי נייר אפיה.
מכניסים לתנור 170 מעלות כחצי שעה.
מגישים ומתענגים.
זה פשוט וטעים!
טעם של פיצה בסיגנון יווני