השבוע הכנתי לארוחת ערב פסטה ברוטב רוזה עם כמה תוספות שהולידו
רוטב חדש ומעניין , צלחת מהממת וטעימה בצורה בלתי רגילה.
לא יכולנו להפסיק ולאכול מהצלחת .
כל המשפחה נהנתה.
הרוטב קצת חרפרף אבל עדין ,
את הירקות מכניסים לתנור ואחר כך טוחנים יחד למיחת חלקה
עם שמנת ועוד כמה תוספות
יצא מדהים.
המצרכים-
5 עגבניות גדולות בשלות חצויות
חצי פלפל אדום -גמבה
פלפל ירוק חריף- לפי טעם חצי או שלם או פחות
4 שיני שום
בצל לבן חתוך ל-4
שמן זית
50 גר’ חמאה
רבע כוס שמנת מתוקה או חצי כוס שמנת לבישול
מלח
פלפל שחור
מעט בזיליקום יבש
בהגשה
גבינת פרמזן מגורדת
גרידה מלימון
אופן ההכנה –
מניחים על נייר אפייה עגבניות , בצל, שיני שום ופלפלים.
מזלפים מעל מעט שמן זית
מכניסים לתנור לאפייה 190 מעלות כחצי שעה ,עד שכל הירקות רכים ואפויים.
מעבירים את הכל לבלנדר או כלי עמוק כדי לטחון .
אני משתמשת בבלנדר מוט.
טוחנים הכל יחד למחית חלקה.
מוסיפים חמאה ושמנת.
מעבירים למחבת רחבה.
בזמן שמכינים את הרוטב ,
מבשלים פסטה כל שהיא אני אוהבת טליאטלה או ספגטי או
פטוצ’יני מה שאתם אוהבים.
מעבירים את הפסטה ישר מסיר הבישול ללא המים לתוך הרוטב.
מערבבים היטב.
מגישים בצלחת עמוקה .
מגרדים פרמזן בנדיבות ומעל גרידה של לימון .
זה מנה פשוט נפלאה !