רוגלך פרג – סהרוני פרג פריכים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

רוגלך פרג

סהרוני פרג מבצק שמרים עשיר ופריך .

רוגלך מהירי הכנה –  מכינים בצק שמרים מהיר ופריך .

מלית של פרג עסיסית , אין צורך בהתפחות .

 

 

המצרכים –

3 כוסות קמח

כפית שמרים יבשים

175 גר’ חמאה

2 חלמונים

1/2 כוס סוכר

כפית מלח

כ- כוס חלב

 

המצרכים למלית פרג –

150 גר’ פרג

150 גר’ סוכר

3/4 כוס חלב

גרידת מלימון שלם טרי

שקית סוכר וניל

50 גר’ חמאה

חופן אגוזי מלך טחונים או שקדים או ביסקויט

אופן ההכנה –

מתחילים בהכנת הבצק- בקערת המיקסר מניחים קמח , שמרים וסוכר.

מתחילים לערבל במהירות איטית ומוסיפים את שאר המרכיבים.

לשים כמה דקות עד לקבלת בצק גמיש נפרד מדפנות המיקסר.

מניחים את הבצק לנוח מכוסה ובינתיים מכינים את מלית הפרג.

מניחים את החלב הסוכר והפרג בקלחת ומחממים תוך כדי בחישה עד לרתיחה .

מנמיכים את הלהבה לעוד כדקה עד 2 דקות עד שמסמיך מעט.

מורידים מהאש ומשלבים את שאר המרכיבים.

מקררים היטב. (אפשר לזרז את הקירור ולהניח את הסיר בתוך מי קרח).

מחלקים את הבצק ל- 8 חלקים.

מכל 2 חלקים נכין 12 סהרונים

מרדדים כל חלק על גבי נייר אפייה. חותכים לעיגול בעזרת מכסה של סיר קוטר 26.

מורחים במלית הפרג ומניחים עוד חלק של בצק מעליו – נעזרים בנייר האפייה.

מרדדים מעט את עיגולי הבצק עם הפרג לשיכבה דקה יותר .

      

מחלקים ל 12 משולשים. מגלגלים לסהרונים ומניחים בתבנית על גבי נייר אפייה.

מברישים בביצה טרופה ומכניסים לאפייה של כחצי שעה.

לאחר שהרוגלך יוצאים מהתנור מברישים אותם במי סוכר

1/2 כוס סוכר, 1/4 כוס מים מעט וניל או רום מרתיחים עד לסמיכות קלה.

והכי כיף לזלול אותם כשהם חמים ,רכים ופריכים !

חג פורים שמח 🙂

תכינו – רוגלך פרג מופלאים ושווים במיוחד

 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments