קרמוגית עוגיית ילדות אהובה – אין אחד שלא מכיר ואוהב.
אחרי שהכנתי את קרמוגית ממולאת בפרג ,פנו אלי גולשים רבים וביקשו גרסת הפרווה למתכון.
עוגיות פרווה אני מכינה קבוע, לבן שלי שאלרגי לחלב .
בצק פריך ממולא בקרם שוקולד – ביס מושלם ונמס לתוך הפה
איך מכינים קרמעוגית?
עוגייה פריכה ונמסה בפה עם הפתעת קרם שוקולד.
הכנתי את העוגיה בגרסה פרווה/טבעוני את החמאה החלפתי בנטורינה ,
תחליף המועדף עלי – על בסיס שמן קוקוס
איך מכינים קרמוגית טבעונית ?
המצרכים לבצק
300 גר’ קמח (2 כוסות +2 כפות)
כפית אבקת אפייה
200 גר’ נטורינה (תחליף חמאה פרווה)
100 גר’ אבקת סוכר
קורט מלח
גרידה מלימון
שקית סוכר וניל
1/4 כוס מים או טיפה יותר
המילוי-
ממרח שוקולד פרווה או אחר , איזה שאוהבים
ממרחים נוספים שמתאימים-
ממרח לוטוס
ממרח חלבה
ממרח תמרים +אגוזים טחונים
אופן ההכנה –
- מניחים את המצרכים במעבד מזון ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.
- עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור של שעה
- מכינים את מילוי השוקולד (או כל הממרחים האחרים) – מרפדים מגש שאפשר להכניס לפריזר
- מניחים חצאי כפיות של הממרחים על נייר האפייה. מכניסים לפריזר לקירור של חצי שעה לפחות .
- מרדדים את הבצק על נייר מקומח , למלבן וקורצים עיגולים בקוטר של כ- 4 ס”מ
- מוציאים את המגש עם מילוי השוקולד מהפריזר.
- מניחים במרכז כל עיגול, מהמלית הקפואה וסוגרים מסביב עם הבצק. (כמו שמכינים מעמול )
- מכדררים ומניחים על תבנית האפיה.
- מכניסים לאפייה של כ- 15-20 דקות.
תרצו להכין אוזני המן ?
באותה שיטה פשוט תקרצו משולשים של אוזני המן !
הבצק מעולה גם לאוזני המן בכל מילוי שתרצו !
רוצים להכין במלית פרג ?
100 גר’ פרג
1/2 סוכר
כף נטורינה
1/3 כוס מים /קרם קוקוס
כפית קורנפלור
גרידה מלימון שלם
רום או וניל
2כפות פירורי ביסקויטים/אגוזים טחונים
מבשלים את המצרכים (מלבד פירורי הביסקויטים) כמה דקות עד להסמכה
תכינו את העוגייה האהובה והיא מעולה למשלוחי המנות !
קרמוגית במילוי שוקולד – פרווה טבעוני
לוחצים כאן למאגר עוגיות ומתוקים פרווה
מבחר מתכונים והכל טבעוני
מאגר המתכונים לפורים
חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !
רוצים להיות מעודכנים ? – מתכוני פורים מתוקים חדשים בדרך אז כדאי !!!