קציצות/לביבות המורכבות מתפוחי אדמה מבושלים ומרוסקים בתוספת בשר טחון ותבלינים.
השתמשתי בבשר בקר טחון ,אפשר כמובן להשתמש גם בעוף טחון.
קציצות מאוד אהובות . מתאימות לשולחן השבת או החג.
נחטפות מהצלחת עוד לפני שמתחילה הארוחה…
מצרכים-
300 ג"ר בשר טחון טרי בקר או עוף
4 תפוחי אדמה מבושלים
2 ביצים
1 בצל גדול קצוץ
3 כפות פירורי לחם לתערובת (אפשר פירורי לחם כשרים לפסח או קמח מצה)
מלח, פלפל שחור
1/2 כפית בהרט /ראס אל חנות
קורט קינמון
שמן לטיגון
פירורי לחם לציפוי הקציצות לפני הטיגון.
אופן ההכנה-
נתחיל בתפוחי האדמה, לבשל את תפוחי האדמה שלמים עם הקליפה במים עד שהם מתרככים.
לקרר היטב. לקלף ולרסק למחית של פירה.
לטגן בכף שמן את הבצל לאחר כ2 דקות להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי עירבוב כ-5 דקות.
לקרר מעט את תערובת הבשר.
לאחד את הבשר עם הפירה ולהוסיף ביצים תבלינים ופירורי לחם.
לחמם מחבת , עדיף טפלון, עם שמן לא חייבים שמן עמוק, לטגן את הקציצות עד להזהבה יפה
להניח על נייר סופג.
ולהגיש.
בתאבון!
.