קובה חמוסטה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

קובה חמוסטה היא אחת האהובות עלי.

הרוטב העשיר שלה ובעיקר המנגולד והמון הסלרי,

מעניקים לקובה את טעמה המיוחד.

 

 

סיר משמח שכולם פשוט אוהבים .

 

 

המצרכים לבצק ל- 10-12 קובות

 כוס סולת

כוס בורגול דק

ככוס וחצי מים חמים או יותר אם יש צורך

קורט מלח ופלפל

כף שמן

 

לציר – המרק

בצל קצוץ

2-4 שיני שום קצוצות

חבילה מנגולד גדולה החלק הירוק חתוך גס

5 ענפי סלרי עלים חתוכים

גזר חתוך גס

תפוח אדמה קוביות

2 קישואים חתוכים 

כפית כורכום

מלח,פלפל שחור 

כ -3 כוסות מים

מיץ מלימון טרי

 

 

מלית הבשר-

300 גר' בשר בקר טחון טרי

בצל קצוץ

2-3 כפות כרשה קצוצה (לא חובה אבל מוסיף)

כפית בהרט

מלח,פלפל

מעט צ'ילי חריף (לא חובה)

והסוד – כף פירה שעוזר לקשור את התערובת 

 

מטגנים בצל עד להזהבה .

משלבים את הבשר ומטגנים היטב.

מוסיפים את התבלינים .מורידים מהאש ומקררים.

 

 

 

 

מניחים בקערה את הסולת, הבורגול והמים.

מערבבים היטב ומשהים בצד כרבע שעה .

מוסיפים מלח, פלפל ושמן.

לשים את התערובת כמה דקות ,אם היא יבשה מוסיפים מעט מים.

ממשיכים ללוש לקבלת בצק שנוח לעבודה.

מחלקים את בצק הקובה ל- 10-12 כדורים.

כל חלק פותחים כמה שיותר דק ויוצרים "כיס" כדי להכניס את המלית.

ממלאים בכף מלית וסוגרים. משטחים ומהדקים היטב לצורת קובה שטוחה.

טריק גאוני של בתיה המוכשרת מהבלוג  JUST BATIA בלוג אפיה מלמד כיצד להכין את הקובות בצורה מושלמות בשיטה קלה להכנה 

היום הכנתי קובה חמוסטה עם טריק גאוני של JUST BATIA בלוג אפיה אתם חייבים לנסות זה מדליק ,קל להכנה ,חוסך עבודה יוצא מושלם !מתכון קובה חמוסטה 👇https://matanot-ktanot.co.il/%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%94-%D7%97%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%94/

פורסם על ידי ‏דפנה אוסטר מיכאל‏ ב- יום שישי, 27 במרץ 2020

מכינים את הציר-

בסיר רחב מטגנים את הבצל.

מוסיפים את השום והמנגולד.

מטגנים מעט ומוסיפים מים.

משלבים את הירקות גזר וקישואים.

מתבלים בתבלינים.

כשהמרק רותח מניחים את הקובות בתוכו.

קובה חמוסטה כל שלבי ההכנה עכשיו בסטורי כנסו כאן הקישור לאינסטגרם שלי https://www.instagram.com/bake_cook_food/חג שמחהמתכון כאן http://matanot-ktanot.co.il/%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%94-%D7%97%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%94/

פורסם על ידי ‏מתנות קטנות התפריט היומי‏ ב- יום ראשון, 23 בספטמבר 2018

מכסים מנמיכים להבה ומבשלים כ 30-40 דקות

 

בתאבון

זה נפלא 🙂

מלית צמחונית-

 

בצל קצוץ

חצי כרשה קצוצה

5-6 פטריות טריות קצוצות דק

2 עלי מנגולד החלק הירוק קצוץ דק -או תרד

מעט בהרט או אגוז מוסקט וקינמון

מלח,פלפל

 

מטגנים את הבצל והכרשה עד להזהבה.

משלבים את הפטריות הקצוצות והמנגולד.

מטגנים מספר דקות עד להשחמה יפה 

מוסיפים את התבלינים.  מקררים.

 

 

 

ניתן לשלב לציר – חופן של חומוס מבושל.

כנסו לכל מתכוני הממולאים שלי 

 

אהבתם את המתכון ?

אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

 אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי

מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

 

 

תגובות

תגובות