קדרת צלי בקר כתף 5 ביין, רך ונימוח כחמאה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

קדרת צלי בקר מספר 5 מהממת וחגיגית.

ולא תאמינו שממש לא קשה להכין אותה.

אין צורך לבשל לפני ולפרוס אחר כך – הכל נאפה יחד בתנור לקדרה מושלמת וחגיגית.

היין מוסיף ארומה נהדרת ומתיקות .

מכינים הכל באותו הסיר ומכניסים לתנור ,

הזמן בתנור עושה את שלו ויוצא בשר רך ונימוח ממש כחמאה.

בוחרים נתח מספר 5 בערך קילו וחצי  עדיף טרי אבל גם הקפוא בסדר ,

אם משתמשים בקפוא – להפשיר היטב יום לפני במקרר.

את הבשר פרסתי לפרוסות עבות לפני הבישול .

המצרכים-

נתח צלי כתף מספר 5 פרוס לפרוסות עבות של 2 וחצי ס”מ בערך.

2 בצלים גדולים פרוסים

כרשה פרוסה לאורך

גזרים קטנים אפשר צבעוני או 2-3 גזרים רגילים חצויים.

2-3 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים.

ראש שום חתוך לחצי

ענפי תימין טרי – חופן נדיב

עלה דפנה 1-2

3-4 גרגירי פלפל אנגלי

מלח

פלפל שחור גרוס

2 כפות דבש/סילאן

3 כוסות יין אדום

מעט קורנפלור או קמח תפוחי אדמה לקימוח הבשר

אופן ההכנה –

מצפים קלות את פרוסות הבשר בקורנפלור .

מחממים סיר גדול שנכנס גם לתנור (רוסטר זה מעולה) עם מעט שמן זית ומטגנים את פרוסות הבשר היטב מ- 2 הצדדים.

מוציאים לצלחת.

באותו הסיר מטגנים את הבצלים היטב ומוסיפים את הכרשה ושאר הירקות לטיגון קל.

משלבים חזרה את פרוסות הבשר.

מתבלים בתבלינים ומוסיפים את היין.

לאחר שהתבשיל רותח מכסים במכסה, מורידים את האש לאש נמוכה ומבשלים חצי שעה.

מחממים תנור על 175 מעלות ומעבירים את הסיר לתנור מכוסה.

בישול של בערך שעתיים וחצי או עד שרואים שהבשר רך.

בודקים במידה וחסרים נוזלים בזמן הבישול מוסיפים עוד יין או מים.

קדרת צלי בקר כתף 5 ביין, רך ונימוח כחמאה

מתכונים לפסח החל ממנות ראשונות ,סלטים,עיקריות ועוגות 

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

רוצים להיות מעודכנים ?  מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק

” התפריט היומי” 

 מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן  באינסטגרם

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

ווטסאפ גם כאן 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments