פשטידת כרוב – פשטידה מכרוב ירוק זה היסטרי וטעים בטירוף

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

פשטידת כרוב – פשטידה מכרוב ירוק זה היסטרי וטעים בטירוף

רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים 

פשטידת כרוב ירוק וזה אחד המאפים הכי טעימים שטעמתי.

כרוב זה חומר גלם שמכינים ממנו בדרך כלל סלטים ,ממולאים אבל להכין איתו מאפים זה פשוט נפלא . כבר הכנתי לביבות כרוב שיצאו ממש הסטריות וטעימות.

היו לי 2 יחידות של כרוב ירוק במקרר ויובל הציע – אמא בואי נעשה מזה גראטן ,

אמרתי בכיף בוא ננסה ,זה בטוח יצא טעים.

הכנתי יחד עם יובל , פשטידת גראטן כרוב .

היא חלבית וטעימה ובעיקר מפתיעה.

כל ביס פשוט חלום , והירק פה הוא בעצם דל בקלוריות .

מתאים לארוחות חלביות וכמובן לשבועות ,

תשמרו ותזכרו להכין בשבועות !

 

לעמוד האינסטגרם שלי 

המצרכים-

כחצי כרוב גדול או כרוב בינוני

כוס וחצי חלב

כף גדושה קמח

30 גר’ חמאה

כרבע כוס שמנת מתוקה

2 כפות גדושות גבינת ריקוטה (אם אין שימו קוטג’)

מעט אגוז מוסקט מגורד

מלח

פלפל שחור

גבינת פרמז’ן מגורדת כחצי כוס 50-100 גר’

אופן ההכנה –

פורסים דק דק את הכרוב הירוק – אפשר במנדולינה או במעבד.

מפזרים מעט מלח ומעסים קצת את הכרוב שירד הנפח.

מניחים בצד לחצי שעה.

לאחר שהנפח יורד מערבבים את הכרוב על כל המצרכים – משאירים חלק מהפרמז’ן

בצד.

מעבירים לתבנית עגולה 26-28 או מלבנית .

משטחים את התערובת ומפזרים את הפרמז’ן שנשאר מעל כל הפשטידה.

עוטפים בנייר אפייה ובנייר כסף ומכניסים לאפייה 190 מעלות כ- 40 דקות.

מוציאים את הכיסוי ונותנים עוד 5 דקות להשחמה.

בהגשה נפזר עוד פרמז’ן לאקסטרה טעם .

זה פשוט נפלא

ולא הייתה לי כל כוונה לצלם מתכון ,אבל זה היה כל כך טעים ששיתפתי

במתכון שיצרנו יחד יובל ואני  .

ותמונה שהצלחתי לצלם בשולחן לפני שהכל התחסל …

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments