
פשטידת בורקס גבינה משולשים
במקום להכין בורקס אחד אחד הכנתי אותם כפשטידה .
ממש ממש מהיר להכנה קל ופשוט – כי זה שאנחנו מחפשים במיוחד בארוחת שבועות כשיש כל כך הרבה הכנות.
מצורף גם סירטון הדגמה איך להכין את המשולשים בקלי קלות
את המשולשים מכינים מבצק פילו.
לי יש תמיד בצק פילו של שמרית זמין ונוח במקרר.
המלית גבינה – בעצם מלית של גבינות שהיו לי במקרר ועלי מנגולד או תרד טריים.
אפשר לשים רק גבינות או כל מלית שאוהבים.
כל מלית גבינה שאתם אוהבים תתאים בתנאי שיהיו בתערובת גם גבינות קשות וגם רכות.
למלית גבינה קלאסית כנסו למתכון כאן
שימו לב !
את עלי הפילו לא מורחים בשמן או בחמאה !!!
השיטה עצמה ממש דומה לשיטת בורקס המים שכבר הכנתי כאן כמה פעמים
המצרכים –
בצק פילו שמרית- בצק שאין צורך להפשיר – מוכן ישר לעבודה
אריזה תרד טרי או 2 חבילות מנגולד החלק הירוק
100 גר’ פטה עיזים/צפתית/בולגרית
100 גר’ גבינה צהובה/מוצרלה/קצ’קבל/גאודה/מנצ’גו
קופסא גבינה לבנה או קוטג’
לתערובת הרוטב שבא מעל הפשטידה
ביצה
60 גר’ חמאה מומסת או 1/4 כוס שמן זית
3/4 כוס חלב
חופן עירית קצוצה /בצל ירוק
מכינים תבנית מלבנית 20/35 משומנת בחמאה או שמן זית (אפשר לרפד בנייר אפייה)
אופן ההכנה –
מחממים תנור ל- 180 מעלות
מכינים את תערובת המילוי
- קוצצים את הירוקים
- מערבבים לתוכם את כל הגבינות לתערובת אחידה
- לוקחים כל פעם עלה פילו אחד מקפלים למלבן – לא מורחים בשמן או בחמאה !
- ממלאים כף נדיבה של התערובת בקצה ומקפלים לצורת משולש. מניחים את המשולשים אחד צמוד לשני בתבנית אפייה משומנת היטב.
- טורפים את הביצה ,החלב והחמאה המומסת עם חופן עירית קצוצה ושופכים מעל הבורקסים שבתבנית.
- מכניסים לתנור מחומם 180 מעלות לחצי שעה או יותר עד שהמאפה מזהיב יפה.
פשטידת בורקס משולשים משגעת יפה וחגיגית !
מאגר המתכונים לשבועות
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”