פשטידה מהגבינות שנשארו משבועות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

פשטידה מופלאה וקלה מהגבינות שנשארו משבועות

בטוח נשארו לכם עודפי גבינות משבועות.

ממלאים את המקרר בכל מיני סוגי גבינות ותמיד נשאר שאריות.

אז הנה רעיון לניצול השאריות לפני שיתקלקלו.

פשטידה מופלאה של גבינות קלה קלה להכנה ואפשר להכין אותה מכל סוגי הגבינות שיש לכם במקרר.

בצק למטה ובצק מעל ובפנים מלית גבינה מפנקת וטעימה.

רק תקפידו שיהיו בה גם גבינות רכות כמו קוטג' או גבינה לבנה או ריקוטה  וגם גבינות קשות יותר כמו בולגרית,פטה, צפתית וצהובות שונות.

בצק עלים של שמרית יש לי  זמין תמיד במקרר ,אין צורך להפשיר ומוכן ישר לשימוש, ומספיק בדיוק להכנת הפשטידה .

מה מכינים ?

תבנית מלבנית בינונית או פיירקס ואז גם אפשר להגיש ישר לשולחן

המצרכים –

חבילה בצק עלים שמרית (300 גר')

2 אריזות גבינה לבנה/קוטג'

100 גר' גבינה בולגרית/פטה / אפשר פטה עיזים מפוררת

50 גר' גבינה צפתית מגורדת

150 גר' גבינה צהובה (אני ערבבתי גאודה ,מנצ'גו ועמק) מגורדת

2 ביצים

כף גדושה קמח

1-2 בצלים ירוקים קצוצים (אפשר בלי, אפשר זיתים או כל מה שמתאים לכם )

מעט פלפל שחור

אופן ההכנה –

מחממים תנור על 180 מעלות

  • משמנים היטב את התבנית(אפשר לרפד את התבנית בנייר אפייה) ומניחים מחצית מהבצק.
  • מערבבים היטב את הגבינות עם הביצים והקמח.
  • מעבירים את הגבינה מעל הבצק שבתבנית
  • מכסים בבצק הנותר
  • מברישים בביצה ומפזרים שומשום ,קצח
  • מכניסים לתנור לאפייה של 40-50 דקות או עד שהמאפה מזהיב יפה.
  • מגישים חם לשולחן וכולם פשוט מתים על זה

פשטידה מופלאה וקלה מהגבינות שנשארו משבועות

מאגר המתכונים לשבועות 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של "מתנות קטנות" בלוג אוכל.

מוגנות ע"י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

תגובות

תגובות