
פצצה של טעמים – סלט ירוקים עם קינואה – עשיר טעים ומלא בריאות
הכנתי השבוע סלט נהדר ועשיר ומלא בכל טוב.
הסלט מורכב בעיקרו מירוקים קצוצים כשהסלרי הוא הדומיננטי,
שילוב של קינואה מבושלת , עם קצת מתיקות של חמוציות וקראנץ של גרעיני חמניה.
פשוט – סלט נהדר !
תכינו לשולחן עצמאות כי הוא נפלא וכולם מתלהבים
חוץ מזה שהוא נראה יפייפה על השולחן
הסלרי שאני משתמשת לסלטים והוא הכי מומלץ – יש לקנות בכל סופר היום – סלרי קטום שהוא ארוז ללא העלים, הוא טרי ועסיסי ובדיוק מתאים לכל סוגי הסלטים שמכילים סלרי עלים.
המצרכים-
חצי חבילה של סלרי עלים חתוך
חצי צרור פטרוזיליה טרייה
10 עלי נענע טריים
בצל ירוק העלים הירוקים – 2 ענפים
חופן חמוציות
1/4 כוס גרעיני חמניה
1/3 כוס קינואה אדומה או אחרת (לא משנה הצבע)
2-3 כפות רכז רימונים (אם אין תשימו סילאן/דבש)
מיץ מלימון טרי
מעט מלח
פלפל שחור
שמן זית בריפרוף (כ- 2-3 כפות)
אופן ההכנה –
מבשלים את הקינואה במים מלח עש לריכוך מסננים היטב.
קוצצים את כל הירוקים ומניחים בקערה.
מכניסים את גרעיני החמניה לקלייה קלה לתנור.
מערבבים את כל הרכיבים כולל הרוטב והתבלינים מפזרים את גרעיני החמניה מלמעלה.
מגישים לשולחן יחד עם עוד סלטים שווים .
סלט מרשים וחגיגי.
הסלט טעים גם אחרי כמה שעות.
*בארוחה חלבית – (כמו שבועות למשל ) ניתן לשלב ולקשט את הסלט בקוביות גבינה מלוחה או גבינת עיזים
כנסו לסרטון סלט שהכנתי באינסטגרם
מתכונים להמון סלטים
מתנות קטנות האינסטגרם
רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט