איזה כיף שיש פלפלים בכל מיני צבעים !
סיר מרהיב ביופיו . הפלפלים השונים בצבעם, תורמים גם לטעם וגם לצבע.
פלפלים ממולאים מאכל שתמיד כיף לחזור ולהכין אותו לקראת סוף השבוע .
מתכון קלאסי , טעים פשוט וקל להכנה .
אני משתמשת פה באורז פרסי קלאסי שהוא מתאים למילוי מכיוון שהוא סופח
את הנוזלים ונשאר שלם. יוצא אחד אחד גם אחרי בישול ארוך.
ל 8-10 פלפלים
מצרכים-
2 בצלים קצוצים
גזר מגורד
1 גזר קטן פרוס
קישוא
בטטה קטנה
2 ענפי סלרי
1 עגבניה – חתוכה לקוביות
כוס אורז פרסי שהושרה במים כחצי שעה ומסונן
300-400 ג"ר בשר בקר טחון
3 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית פפריקה מתוקה
כפית בהרט
כפית פלפל שחור
כפית סוכר
כפית מלח
שוטפים היטב את הפלפלים . חותכים את החלק העליון כך שאפשר יהיה להכניס את המילוי.
בסיר רחב, מניחים מעט שמן . מוסיפים בצל אחד קצוץ. לאחר כדקה מוסיפים את הבשר הטחון.
מטגנים תוך כדי עירבוב כ 2-3 דקות.
מעבירים את הבשר לקערה. מוסיפים את האורז .
מגרדים את הגזר, חצי קישוא וחצי בטטה ומוסיפים אותם לתערובת בקערה.
מוסיפים גם ענף סלרי קצוץ, כף רסק עגבניות ואת התבלינים- כפית מלח, פלפל, בהרט, פפריקה וסוכר.
בסיר הרחב מכינים את הציר בו יתבשלו הפלפלים.
מטגנים בצל קצוץ,
מוסיפים את קוביות העגבניה. מערבבים מעט ומוסיפים גזר פרוס, חצי בטטה פרוסה חצי קישוא פרוס וענף סלרי קצוץ.
מוסיפים גם את רסק העגבניות וכ- 2 כוסות מים.
מתבלים את הציר במלח , קורט סוכר ופלפל שחור.
ממלאים את הפלפלים בתערובת ומניחים בתוך הציר.
מכסים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה לבישול של כשעה.
בתאבון 🙂
לפלפלים ממולאים צמחוניים – אפשר להחליף את הבשר בכוס עדשים כתומות.
לערך תזונתי של המתכון כנסו ללינק- http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3950