מתכון לפלאפל שמכינים בבית
פלאפל בייתי קלאסי הכי ישראלי שיש !
אני חושבת שהבלוג לא יהיה מושלם לעולם בלי מתכון לפלאפל.
העונה שבין יום העצמאות לשבועות זו עונת הפלאפל אצלנו בבית.
ובכלל באופן כללי ארוחה צמחונית/טבעונית מאוזנת וטעימה – אי אפשר לחלוק על כך שזהו אחד המאכלים הכי טעימים שיש !
הפלאפל הוא מאכל אידיאלי – גם טעים, גם בריא 🙂
אם מטגנים בשמן עמוק – סופג מעט שמן, והכי חשוב פלאפל ביתי הוא הכי כי,
כי יודעים בדיוק מה הכנסנו לתערובת …
מצרפת לכם פה מתכון קלאסי ומנצח לפלאפל בייתי ,
כמות יפה לכ- 6 איש לפחות
מה צריך להכנת פלאפל בייתי קלאסי ?
חצי קילו גרגרי חומוס (הדס) מושרים
2 בצלים
חצי ראש או יותר שום
פטרוזיליה – כחצי חבילה ( אפשר גם כוסברה למי שאוהב )
2 פרוסות לחם רטובות סחוטות
כף כמון
כפית זרעי כוסברה טחונים
פלפל ירוק חריף
מלח, פלפל שחור
איך מכינים פלאפל בייתי ?
משרים את גרגירי החומוס 24 שעות כאשר מחליפים את המים כמה פעמים.
מעבירים את כל המצרכים במטחנת בשר לקבלת תערובת טחונה אחידה.
בודקים את התיבול אם חסר בעיקר חריפות ומלח.
אפשר להוסיף גם תבלין צ’ילי חריף.
משהים את התערובת במקרר,לפחות חצי שעה עדיף יותר.
מחממים שמן לטיגון עמוק ,יוצרים כדורים ומטגנים עד להזהבה יפה.
חג שמח ובתאבון 🙂
פלאפל בייתי קלאסי המדריך המלא להכנת פלאפל
רוצים מתכונים ישירות לנייד – כל יום מתכונים ורעיונות
מצטרפים לקבוצת הווטסאפ שלי כאן
הצטרפו לעמוד של מתנות קטנות בפייסבוק -לייק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !