אחרי כל החגים והזלילות הגדולות, הגיע זמן דיאטה.
תמיד בעצם זקוקים לארוחות קיזוז, כדי לשמור על המשקל….
ארוחה קלילה וטעימה "כמו" במסעדה.
דג צלוי על מצע של ריזוטו מהמם וכל זאת בלי שמנת וממש מעט חמאה רק
לטעם ועידון.
כשאוכלים ארוחה כזאת במסעדה, היא לרוב מוגשת מוצפת בשמן וחמאה
והריזוטו מלא בשמנת מיותרת שרק עושה כבדות נוראית בבטן.
אז כן, אפשר להנות מארוחה כזאת בלי כל השומנים המיותרים.
קדימה לעבודה,
פילה דג טרי כלשהוא – אני הכנתי עם דג פורל , דג
עדין בטעמו ומאוד קל לפלט אותו.
אפשר כל דג אחר שאוהבים אבל כמובן שיהיה דג טרי.
המצרכים לריזוטו – מנה ל 2 אפשר להכפיל
1/2 כוס אורז לריזוטו מסוג ארבוריו
בצל קטן קצוץ
כרשה קטנה קצוצה
חופן פטריות טריות
כף חמאה
חצי כוס חלב
מלח, פלפל
מעט בזיליקום קצוץ
כף פרמז'ן מגוררת (לא חובה)
מים רתוחים או ציר ירקות
פילה דג טרי ללא עצמות – במקרה שלי פורל
כפית שמן זית ,כפית חמאה
חופן אורגנו או עשב תיבול אחר תימין,בזיליקום
להגשה- לימון סחוט
הכנת הריזוטו-
מניחים חמאה בסיר ומשלבים את הבצל.
מטגנים מעט ומוסיפים את הכרשה לטיגון של 2-3 דקות .
משלבים פטריות קצוצות ואורז.
מוסיפים מים רתוחים או ציר ירקות. כל פעם מצקת
תוך כדי עירבוב מתמיד של האורז בסיר.
כך עד שהאורז כמעט עשוי.
לקראת הסוף משלבים את החלב.
מתבלים במלח, פלפל ובזיליקום.
מורידים מהאש ומשלבים את הפרמז'ן.
הכנת הדג-
מחממים מחבת טפלון עם שמן זית, חמאה ומעט עשבי תיבול.
חורצים חתכים עדינים בעור הדג ומניחים את הדג על העור.
מטגנים חצי דקה מצד אחד , והופכים לעוד חצי דקה מצד שני.
הדג מוכן ממש במהירות – זהירות לא לייבש את הדג, אנחנו רוצים אותו עסיסי.
על צלחת הגשה מניחים 2-3 כפות מהריזוטו, מעליו מניחים את פילה הדג הצלוי.
אפשר לקשט עם עשבי תיבול.
מטפטפים לימון ונהנים מכל ביס.
איזה ארוחה שווה !
חסכתי לכם לא מעט קלוריות .
זה כל הסיפור.
פשוט וקל.
ואם אתם בדיאטה או שומרים על המשקל –
כנסו לכל מתכוני הלייט שלי שווה !