אצלי בבית מאוד אוהבים פולנטה.
קמח תירס מבושל עם חלב וגבינות .
הכנתי טבעות פולנטה , מעליהן מרחתי רוטב עגבניות מתובל בתבליני פיצה,
ומעל הרוטב מוצרלה ופרמזן,
כמה דקות אפייה – והרי לכם מעדן.
מתאים גם לפסח הקרב ובא וגם לכל אלה האוכלים ללא גלוטן.
רעיון מצויין וגיוון לארוחות ערב של חג הפסח
המצרכים- כ- 14 מנות
1/2 כוס קמח תירס
2 וחצי כוסות חלב
25 ג"ר חמאה
מעט מלח
כף פרמזן מגורדת.
כוס רוטב עגבניות מוכן
1/2 כפית בזיליקום יבש
1/2 כפית אורגנו יבש
1/2 כפית אבקת שום
מלח ופלפל
100 ג"ר מוצרלה טרייה
כ- 4 כפות גבינת פרמזן מגורדת
אופן ההכנה-
בסיר כבד להניח חלב, קמח תירס ומלח, להביא לרתיחה,
להעביר לאש נמוכה ולבשל תוך כדי בחישה עד להסמכה, כ 10 דקות.
להוסיף חמאה וגבינת פרמזן.
להעביר לתבנית חד פעמית עגולה או מרובעת, לשטח ולהדק היטב לעובי של בערך ס"מ וחצי.
להכניס לקירור במקרר כשעה.
לאחר קירור לחתוך לעיגולים בקוטר כ- 6-10 ס"מ
לערבב את רוטב העגבניות עם התבלינים.
אפשר לשלב גם תבלינים טריים.
לסדר את עיגולי הפולנטה בתבנית אפיה,
מעל כל עיגול פולנטה להניח כפית מרוטב העגבניות המתובל,
מעליו לפזר קרעי מוצרלה טרייה ולסיום מעט פרמזן מגורדת.
להכניס לתנור מחומם ל- 180 מעלות לכ- 10 דקות.
בתאבון 🙂