פאי במילוי קרם פטיסייר ריקוטה ואוכמניות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

13467810_1128216260571729_183921390_o

 

13493513_1128215543905134_924737243_o

 

טארט/פאי במילוי -קרם פטיסייר וגבינת ריקוטה, שילבתי אוכמניות טריות, שיוצרות ביס מושלם.

מתיקות וחמצמצות ביחד פשוט תענוג !

עונת הקיץ מביאה איתה כל כך הרבה פירות והם פשוט נפלאים בקינוחים.

אם לא מצאתם אוכמניות אפשר להחליף לדובדבנים או להשתמש בקפואים.

 

לעבודה,

כמות ל-4 טארטים בקוטר  10 ס"מ או אחד גדול קוטר 22

 

המצרכים לבצק-

100 ג"ר חמאה

חלמון

1/4 כוס אבקת סוכר

גרד מחצי לימון

1 סוכר וניל

קורט מלח

כוס ורבע קמח 

50 ג"ר שקדים טחונים

 

המצרכים למילוי-

כוס חלב

1/2 מקל וניל או 2 סוכר וניל

2 כפות קורנפלור

1/3 כוס סוכר

1 ביצה

 

150 ג"ר גבינת ריקוטה

גרד לימון

2 כפות אבקת סוכר

 

ריבת אוכמניות טובה 

 

מתחילים בהכנת הבצק-

אפשר במיקסר ואפשר ידנית.

מערבבים היטב חמאה ואבקת סוכר.

משלבים את החלמון, גרד לימון ווניל. משלבים את הקמח והשקדים הטחונים.

לשים רק עד עד לקבלת לבצק אחיד.

מרפדים את התבניות/תבנית בבצק כולל הדפנות.

מכניסים למקרר לקירור לפחות שעה.

מחממים תנור לחום 180-170 מעלות.

מכניסים את הטארטים לאפייה של כחצי שעה עד לקבלת גוון זהוב.

בינתיים מכינים את המלית.

מחממים בסיר 3/4 כוס חלב עם סוכר ותוכן של מקל הוניל.

1/4 כוס חלב טורפים עם הקורנפלור והביצה.

משלבים את שתי התערובות תוך השוואת טמפרטורה.

בוחשים את הקרם על אש נמוכה עד לקבלת קרם בסמיכות של דייסה.

13453156_1128213730571982_1646046508_o

מורידים מהאש ומצננים לגמרי.

מערבבים ריקוטה עם אבקת סוכר וגרד לימון.

לאחר שהקרם התקרר משלבים את הריקוטה ומערבבים למסה אחידה.

מורחים ככף ריבה על תחתית הפאי.

13460791_1128559427204079_686537203_o 13493326_1128559450537410_481281350_o

ממלאים בקרם עד לגובה הפאי, מכניסים לאפייה לתנור בחום של 140-150 מעלות.

לאחר כ- 10 דקות אפייה מפזרים חופן נדיב של אוכמניות טריות מעל כל טארט.

(אפשר להשתמש גם בקפואות) .

ממשיכים באפייה של כ -45 דקות או עד שהטארט יציב במרכזו.

13493636_1128215993905089_1791098391_o

13499431_1128216237238398_431639697_o

13493597_1128216257238396_410810932_o

 

כנסו לעקוב אחרי גם באינסטגרם 

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments