טארט/פאי במילוי -קרם פטיסייר וגבינת ריקוטה, שילבתי אוכמניות טריות, שיוצרות ביס מושלם.
מתיקות וחמצמצות ביחד פשוט תענוג !
עונת הקיץ מביאה איתה כל כך הרבה פירות והם פשוט נפלאים בקינוחים.
אם לא מצאתם אוכמניות אפשר להחליף לדובדבנים או להשתמש בקפואים.
לעבודה,
כמות ל-4 טארטים בקוטר 10 ס"מ או אחד גדול קוטר 22
המצרכים לבצק-
100 ג"ר חמאה
חלמון
1/4 כוס אבקת סוכר
גרד מחצי לימון
1 סוכר וניל
קורט מלח
כוס ורבע קמח
50 ג"ר שקדים טחונים
המצרכים למילוי-
כוס חלב
1/2 מקל וניל או 2 סוכר וניל
2 כפות קורנפלור
1/3 כוס סוכר
1 ביצה
150 ג"ר גבינת ריקוטה
גרד לימון
2 כפות אבקת סוכר
ריבת אוכמניות טובה
מתחילים בהכנת הבצק-
אפשר במיקסר ואפשר ידנית.
מערבבים היטב חמאה ואבקת סוכר.
משלבים את החלמון, גרד לימון ווניל. משלבים את הקמח והשקדים הטחונים.
לשים רק עד עד לקבלת לבצק אחיד.
מרפדים את התבניות/תבנית בבצק כולל הדפנות.
מכניסים למקרר לקירור לפחות שעה.
מחממים תנור לחום 180-170 מעלות.
מכניסים את הטארטים לאפייה של כחצי שעה עד לקבלת גוון זהוב.
בינתיים מכינים את המלית.
מחממים בסיר 3/4 כוס חלב עם סוכר ותוכן של מקל הוניל.
1/4 כוס חלב טורפים עם הקורנפלור והביצה.
משלבים את שתי התערובות תוך השוואת טמפרטורה.
בוחשים את הקרם על אש נמוכה עד לקבלת קרם בסמיכות של דייסה.
מורידים מהאש ומצננים לגמרי.
מערבבים ריקוטה עם אבקת סוכר וגרד לימון.
לאחר שהקרם התקרר משלבים את הריקוטה ומערבבים למסה אחידה.
מורחים ככף ריבה על תחתית הפאי.
ממלאים בקרם עד לגובה הפאי, מכניסים לאפייה לתנור בחום של 140-150 מעלות.
לאחר כ- 10 דקות אפייה מפזרים חופן נדיב של אוכמניות טריות מעל כל טארט.
(אפשר להשתמש גם בקפואות) .
ממשיכים באפייה של כ -45 דקות או עד שהטארט יציב במרכזו.
כנסו לעקוב אחרי גם באינסטגרם