עוף בתנור – מתכון לעוף צלוי בתנור עם תפוחי אדמה ומשמשים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוף בתנור – מתכון לעוף צלוי בתנור עם תפוחי אדמה ומשמשים

תבנית עוף בתנור משפחתית היא למעשה ארוחה קבועה אצלנו במשך השבוע וגם בשבתות.

בין כל המאכלים שעל השולחן התבנית של העוף ,אם תשאלו את בני הבית , היא המועדפת והאהובה ביותר .

כמו שאתם כבר מכירים אותי,

אני מאוד אוהבת לשלב אלמנטים עונתיים באוכל שלי וגם בעוגות וקינוחים.

המשמש שעונתו קצרה, הוא פרי שעושה קסמים גם במתוקים וגם במלוחים.

אז בתבנית העוף השבועית שכל כך אוהבים ,שילבתי הפעם גם משמשים טריים.

כשנגמרת עונת המשמשים אפשר לשלב פרי אחר דומה

כמו שזיפים או פרי רב עונתי כמו תפוח גראנד סמיט .

 

איך מכינים עוף צלוי בתנור עם תפוחי אדמה ומשמשים ?

 

מכינים תבנית מלבנית גדולה

המצרכים –

4 כרעי עוף טריים

2-3 תפוחי אדמה פרוסים לאורך

1 בצל גדול פרוס דק

1 בצל סגול פרוס לפרוסות בעובי ס"מ

2 שיני שום כתושות

חופן נדיב של טימין טרי

5-6 משמשים טריים חצויים

2 כפות ריבת משמשים (עדיף בייתית – כאן מתכון )

מעט פפריקה מתוקה

שבבי צ'ילי, פלפל שחור

מלח, מעט קינמון (ממש בקורט)

חצי כוס קמח (לקימוח העוף)

אופן ההכנה –

מנקים היטב את העוף משאריות שומן מיותרות.

מתבלים את העוף – פלפל שחור מעט מלח פפריקה מתוקה,שום כתוש ושבבי צ'ילי.

מניחים במקרר כחצי שעה לספיגת הטעמים.

מחממים מחבת טפלון רחבה עם מעט שמן זית.

מטגנים את פרוסות הבצל הרגיל להזהבה.

מסדרים אותם בתחתית התבנית.

משמנים שוב את המחבת כדי לטגן בה, את חלקי העוף.

מצפים את חלקי העוף בקמח ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

מסדרים את חלקי העוף המטוגנים בתבנית מעל הבצל.

מסדרים מסביב את תפוחי האדמה ,משמשים חצויים, בצל סגול פרוס

וענפי התימין.

לאותה מחבת שבה טוגנו חלקי העוף, מוסיפים כוס וחצי מים וממיסים בה את 2 כפות הריבה.

מוסיפים מעט מלח ושופכים את הרוטב לתבנית העוף.

מכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש על 190 מעלות.

חצי שעה ללא מכסה.

אחרי חצי שעה מנמיכים את טמפרטורת התנור ל – 180

מכסים את העוף וממשיכים עוד כ-  45 דקות צלייה.

אם רואים שחסר מים אפשר להוסיף.

מגישים למרכז השולחן עם אורז לבן

פשוט ארוחה מושלמת !

פורסם על ידי ‏דפנה אוסטר מיכאל‏ ב- יום שישי, 14 ביוני 2019

 

כאן מתכון מעולה לעוף צלוי ברביקיו שמכינים בקלי קלות

 

מבחר מתכוני העוף שלי 

 

 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

כאן מאגר המתכונים לשבועות 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

 

תגובות

תגובות