עוגת משמש בחושה וקלה להכנה !
עוגה נהדרת עם שילוב של שקדים טחונים בתערובת העוגה המעניקים
לעוגה טעם מרציפן ומירקם רך במיוחד. מעל הבצק מונחים משמשים שהושרו בליקר לימונצ’ילו וניל וסוכר.
משמש, אחד הפירות האהובים עלי והוא בשיא עונתו כרגע,
עונה מאוד קצרה – כדאי לקנות , לאכול וכמובן להכין קינוחים וריבות.
אפשר לשלב בעוגה כל פרי אחר כמו נקטרינות ,אפרסקים, שזיפים , תפוחים ועוד, מה שאתם אוהבים.
העוגה היא עוגת פרווה – מצויינת לקינוח ארוחות בשריות, או לרגישים לחלב.
המצרכים- לתבנית 20 או אינגליש קייק
כ- 10 משמשים חצויים
2 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כף לימונצ’לו או ברנדי/ליקר אחר (לא חובה)
לתערובת העוגה-
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
2 כפות מיץ לימון
כפית גרד לימון
1/2 כוס קמח
3/4 כוס שקדים טחונים
1 כפית אבקת אפייה
כף נוספת של לימונצ’לו להרטבת העוגה
מניחים את המשמשים החצויים בקערה עם 2 כפות סוכר , וניל וכף לימונצ’לו.
משהים בצד כחצי שעה.
בקערה נוספת טורפים את הביצים עם הסוכר לקבלת קצף תפוח. משלבים את השמן, הלימון וגרד לימון .
מערבבים את השקדים הטחונים עם הקמח ואבקת האפייה ומשלבים לתערובת הביצים.
מערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
מניחים בתבנית את תערובת העוגה ,מסננים את המשמשים מהנוזלים ושומרים את הנוזלים בצד.
מסדרים מעל התערובת את חצאי המשמשים.
מכניסים לתנור מחומם מראש על 180 מעלות לכ- 50 דקות עד שעה.
לקראת סוף האפייה מורידים את טמפרטורת התנור ל- 160.
מערבבים את נוזלי ההשרייה של המשמשים עם עוד כף לימונצ’לו ומרטיבים את העוגה שיוצאת מהתנור.
בתאבון 🙂
להגשה אפשר לפדר אבקת סוכר מעל העוגה, או לערבב
1/4 כוס אבקת סוכר עם כף לימון ולזלף מעל העוגה .
מבחר ענק של מתכוני הפרווה שלי
עוגות עם פרי – מבחר מתכונים
הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם bake_cook_food
וגם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
חזרה לדף הראשי !