הכנתי לשבת עוגת שקדים בחושה קלה
בשילוב פירות העונה שיש לי במקרר
יצאה עוגה נהדרת
כל כך עשירה בטעם וכל כך מענגת
פשוט נפלאה
מכירים את זה שיש כמה פירות מקרר שכבר לא כל כך מגרים לאכול אותם כי הם לא הכי טריים.
אז להכין מהם עוגה זה נהדר , כי הם בשלים ומתוקים בדיוק לשילוב בתוך עוגה.
מערבבים עוגה בחושה בקערה
מעליה מניחים את קוביות הפרי ומעל עוד קצת מתערובת העוגה
אופים ומקבלים עוגה שווה במיוחד
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
המצרכים –
הפירות –
תפוח , אגס, שזיף (עקרונית כל פרי שיש )
חתוכים לקוביות בקערה
ולערבב עם שקית סוכר וניל וגרד מלימון
תערובת העוגה –
100 גר’ חמאה רכה
כפית מחית וניל/שקית סוכר וניל
קורט מלח
חצי כוס סוכר
כפית ת. שקדים
2 ביצים
חצי כוס קמח
3/4 כוס קמח שקדים
כפית אבקת אפיה
חופן שקדים פרוסים
אופן ההכנה –
את כל המצרכים לשים בקערה לפי הסדר ולערבב יחד לתערובת אחידה .
לרפד תבנית בקוטר 20,22 עם ניר אפייה בתחתית – תבנית פאי מומלצת.
להשאיר כמה כפות של תערובת בצד ואת השאר לשטח בעזרת כך בתחתית.
לסדר את קוביות הפרי מעל תערובת העוגה , ומעל הפרי לשים בעזרת כך את הבצק שנשאר מעל הכל לפזר שקדים פרוסים.
העוגה יוצאת נמוכה כמו פאי – זאת לא עוגה גבוהה!
להכניס
לאפייה 170 מעלות כ 45 דקות
*לפרווה – תחליפו חמאה בשמן – כשליש כוס
אני ממליצה להכין עם חמאה כי זה חלק מהטעם של העוגה !
מתנות קטנות האינסטגרם – מוזמנים לעקוב אחרי גם שם !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתכונים לעוגות שלי כאן