קראנץ שמרים פרג – ופירות יבשים .
השילוב יוצא מצויין טעים ומעניין.
בצק שמרים קאלסי עשיר –
חצי קילו קמח
2 חלמונים
4 כפות סוכר
כף שמרים יבשים
גרד לימון
150 גר' חמאה
כ- כוס חלב
סוכר וניל
חצי כפית מלח
הבצק מתחלק ל- 3 עוגות בתבנית אינגליש קייק.
מלית לקראנץ אחד –
100 גר' פרג
3/4 כוס חלב
1/3 כוס סוכר
20 גר' חמאה
גרד מלימון שלם
מעט רום/וניל
2-3 בסקוויטים טחונים
חופן פירות יבשים קצוצים מכל סוג שאוהבים
חופן אגוזי מלך
הכנת הבצק-
בכוס מערבבים שמרים עם מעט חלב וסוכר. מניחים להתפחה של כ- 5 דקות.
מניחים במיקסר קמח מנופה, תערובת שמרים, חלמונים,סוכר וחלב.
מתחילים בלישה איטית. לאחר כמה דקות משלבים קוביות חמאה בהדרגה,
ממשיכים ללוש 5-7 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש.
מניחים בקערה להתפחה של כשעה.
מכניסים לקירור – 4 שעות לפחות.
מחלקים ל- 3
מכל חלק נכין עוגה אחת
הכנת מלית הפרג-
בסיר כבד מחממים חלב,סוכר ופרג.
כאשר התערובת מסמיכה מורידים מהאש.
משלבים את שאר המרכיבים.מערבבים לתערובת אחידה.
מקררים היטב .
מרדדים את הבצק למלבן גדול ,
מורחים את המלית ומעליה מפזרים את הפירות היבשים והאגוזים.
מגלגלים וחתכים באמצע ומסובבים לצורת בורג.
מניחים בתנית להתפחה של כשעה . מורחים בביצה טרופה.
מכניסים לאפייה 180 מעלות כחצי שעה.
אפשר לזגג במי סוכר
נפלא 🙂