עוגת שמרים פרג ופירות יבשים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

קראנץ שמרים פרג – ופירות יבשים .

השילוב יוצא מצויין טעים ומעניין.

 

 

בצק שמרים קאלסי עשיר –

חצי קילו קמח

2 חלמונים

4 כפות סוכר

כף שמרים יבשים

גרד לימון

150 גר' חמאה

כ- כוס חלב 

סוכר וניל

חצי כפית מלח

 

הבצק מתחלק ל- 3 עוגות בתבנית אינגליש קייק.

 

 

מלית לקראנץ אחד –

100 גר' פרג

3/4 כוס חלב

1/3 כוס סוכר

20 גר' חמאה

גרד מלימון שלם

מעט רום/וניל

2-3 בסקוויטים טחונים

 

חופן פירות יבשים קצוצים מכל סוג שאוהבים

חופן אגוזי מלך 

 

הכנת הבצק-

בכוס מערבבים שמרים עם מעט חלב וסוכר. מניחים להתפחה של כ- 5 דקות.

מניחים במיקסר  קמח מנופה, תערובת שמרים, חלמונים,סוכר וחלב.

מתחילים בלישה איטית. לאחר כמה דקות משלבים קוביות חמאה בהדרגה,

ממשיכים ללוש 5-7 דקות, עד לקבלת בצק רך  וגמיש.

מניחים בקערה להתפחה של כשעה.

מכניסים לקירור – 4 שעות לפחות.

מחלקים ל- 3 

מכל חלק נכין עוגה אחת

 

הכנת מלית הפרג-

בסיר כבד מחממים חלב,סוכר ופרג.

כאשר התערובת מסמיכה מורידים מהאש.

משלבים את שאר המרכיבים.מערבבים לתערובת אחידה.

מקררים היטב .

מרדדים את הבצק למלבן גדול ,

מורחים את המלית ומעליה מפזרים את הפירות היבשים והאגוזים.

מגלגלים וחתכים באמצע ומסובבים לצורת בורג.

מניחים בתנית להתפחה של כשעה . מורחים בביצה טרופה.

מכניסים לאפייה 180 מעלות כחצי שעה.

אפשר לזגג במי סוכר 

 

 

נפלא 🙂

 

כל מתכוני ט"ו בשבט 

 

תגובות

תגובות