עונה כזו קצרה שהדובדבנים בשוק,פשוט מחייבת עוגה – ומהר…
אז עמדתי וגילענתי חצי קילו דובדבנים והכנתי מאפה מושלם,
מאפה בשכבות, בצק פריך מעליו מלית אדומה ובוהקת
בצבע אדום עז של דובדבנים שאני כל כך אוהבת,
מעליהם מונחת שכבת קצף מרנג נעימה שמשלימה את המראה
והכי חשוב הטעם – פשוט חלום !
תבנית מרובעת 20/20 הכנתי בפיירקס
מצרכים לבצק-
100 גר’ חמאה
2 חלמונים
סוכר וניל
גרידה מחצי לימון
כף גדושה שמנת חמוצה
1/4 כוס סוכר
190 גר’ קמח (כוס ושליש)
כפית אבקת אפייה
מלית הדובדבנים–
חצי קילו דובדבנים מגולענים
1/2 כוס סוכר
כף קורנפלור
2 כפות מים
כפית גרידת לימון
כפית ליקר דובדבנים (לא חובה)
שכבת הקצף –
2 חלבונים
1/3 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
קורט מלח
כף קורנפלור
מתחילים בהכנת הבצק-
טורפים חמאה וסוכר לתערובת חלקה.
מסיפים את החלמונים,השמנת, וניל, קליפת לימון ומערבבים לאחידות.
משלבים את הקמח ואבקת האפיה עד שנוצר בצק אחיד ורך.
מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים על התחתית.
מכניסים למקרר לקירור של כשעה.
מכינים את המלית-
בסיר כבד מניחים את הדובדבנים והסוכר ומחממים עד להמסת הסוכר.
מערבבים קורנפלור עם 2 כפות מים ומשלבים לדובדבנים בסיר.
בוחשים עד שהתערובת מסמיכה מעט.
מורידים מהאש ומשלבים קליפת לימון והליקר.
מקררים .
מחממים תנור לטמפרטורה של 175 מעלות.
משטחים את המלית של הדובדבנים על הבצק ומכניסים לאפייה.
משאירים כ- 2-3 כפות מנוזלי המלית בצד.
לאחר כחצי שעה,כשהעוגה בתנור,
מקציפים את החלבונים עם קורט מלח, הסוכר והוניל עד לקבלת קצף חזק ויציב.
משלבים את הקורנפלור בסוף ההקצפה. מערבבים עם
2 כפות המלית שהשארנו בצד.
מניחים את הקצף מעל הדובדבנים ומשטחים
מנמיכים את טמפרטורת התנור ל- 160 ומכניסים לתנור להמשך אפייה של עוד כחצי שעה .
המאפה טעים גם כשהוא חם.
נחתך טוב יותר כשהוא מתקרר.
לא התאפקנו וחתכנו אותו חם ….
זה מטריףף
תכינו שווה כל מאמץ – בעיקר של גילעון הדובדבנים 🙂
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלי -התפריט היומי
יצא מצוין וטעים. האם אפשר לעשות באותה דרך עוד סוגי פירות, כמו נקטרינות, שזיפים וכו’?
נראית נפלא.האם אפשר להקפיא את העוגה?