עוגת ביסקוויטים נוסטלגית

 

 

עוגת הביסקוויטים הזאת היא אחת העוגות האהובות על משפחתי, במיוחד הילדים אך לא רק…

עוגת ילדות שלי. 

בילדותי קראנו לה העוגה של "רחל של ישראל". רחל הייתה חברה של אמא

והעוגה הזאת תמיד הייתה במקרר אצלה.

ולמה "רחל של ישראל" ? כי הייתה גם "רחל של ראובן "…

לצערי, רחל נפטרה לפני כחודש.

 

בכל יום שישי נהגו להפגש ה"חברה" של הורי,לשחק קלפים.

כל פעם היה המפגש אצל זוג אחר.

חלק מהכיף במפגשים היה , מתכונים לעוגות חדשות .

אמא תמיד הייתה חוזרת עם דף ועליו מתכונים חדשים.

 

כך עברו המתכונים בשנות ה-60 וה-70. 

טלוויזיה ממש לא הייתה ובקושי ספרי בישול. 

הקופסא עם המתכונים של אמא, היא נכס בשבילי

ואני כל פעם שולפת משם מתכון נוסטלגי אחר .

 

את העוגה של הביסקוויטים אני מכינה הרבה שנים ומאוד אוהבים אותה.

החלטתי להעלות לבלוג שגם אתם תהנו 🙂

מי שעדיין לא מכיר כדאי להכיר.

קלה ופשוטה להכנה.

ללא אפייה, מסוג העוגות שכל אחד יכול להכין,

 

המתכון של רחל בדיוק כמו בדף, אך עם שינויים שלי ברוח הזמן

חמאה במקום גולדבנד וחלב במקום מים.

 

המצרכים –

חבילה פתי בר (גדול) כ- 1/2 קילו

כוס סוכר

4 כפות קקאו

1/3 כוס חלב

כפית גדושה נס קפה

קורט מלח

200 גר' חמאה ( המתכון המקורי הוכן עם גולדבנד- הכי שנות ה-70 )

חלמון

 

להרטבה של הביסקוויטים-

1/2 כוס חלב

מעט רום איכותי

 

מכינים את הקרם-

מניחים בסיר את הסוכר, חלב,וקקאו.

מערבבים היטב עד שאין גושים.

מניחים את הסיר לחימום על אש בינונית.

בוחשים במטרפה עד שהקרם הופך לחלק וסמיך.

מורידים מהאש.

משלבים את המלח, כפית הנס קפה,קוביות חמאה והחלמון.

מערבבים היטב עד שנוצר קרם חלק.

מעבירים לקירור במקרר לכמה שעות.

 

הרכבת העוגה-

טובלים כל ביסקוויט בחלב- רק בצד אחד.

מורחים כפית קרם על הצד היבש.

מסדרים את הבסקויטים צמודים אחד לשני. 

הכי נוח להניח אותם בתבנית אינגליש קייק.

כשמסיימים מורחים את הקרם הנותר מעל העוגה ומפזרים שברי ביסקוויטים מלמעלה.

  

 

מעבירים לקירור לפחות 12 שעות, מומלץ לחתוך אחרי יום!

את העוגה חותכים באלכסון – כך נוצרים הפסים 🙂

 

תכינו שווה !

 

כנסו לכל מתכוני השוקולד שלי 

 

לייק לעמוד שלי בפייסבוק יתקבל בברכה ! 

 

אינסטגרם זה כאן ! 

 

אהבתם את המתכון ? אשמח אם תשאירו כאן למטה תגובה 

 

חזרה לעמוד הראשי 

תגובות

תגובות