עוגת פרג נדירה בתוספת שקדים עם ציפוי מפנק של מרציפן
עוגה לכל אוהבי הפרג וגם טעם המרציפן שמוסיף המון.
הכנתי לסופשבוע עוגה פשוט נדירה .
כל מי שאוהב פרג יאהב את העוגה ,את הטעם המרקם והשילוב המופלא עם השקדים.
כמובן שתוספת של הציפוי מרציפני, ממש משדרג את העוגה לעולמות אחרים.
היא מיוחדת ,היא טעימה והיא ממש מתאימה לעוגת סופשבוע משפחתית.
ההכנה שלה קלה ולא מסובכת מערבבים הכל במיקסר ולתנור.
הכנתי אותה בתבנית אנג’ל עם חור באמצע- ממליצה לקנות כזו תבנית – לא משנה של איזה חברה ולאו דווקא יקרה – (אני קניתי בסופר ממש פשוטה) היא משפרת בהרבה את תוצאות האפייה – כל עוגה שתכינו בה מצליחה .החילוץ קל והעוגות יוצאות מושלמות .
אם אין לכם תכינו בתבנית עגולה קוטר 24-26
המצרכים-
4 ביצים
כוס ורבע סוכר
3/4 כוס שמן
1/3 כוס מיץ תפוזים
שקית סוכר וניל
קורט מלח
כפית ת. שקדים (לא חובה)
חצי כוס פרג
חצי כוס קמח שקדים
כוס וחצי קמח
שקית אבקת אפייה
גרידה מתפוז או לימון
ציפוי-
חצי אריזה של שמנת מתוקה 125 מ”ל (לפרווה שימו צמחית)
150 גרם מרציפן גולמי
(במידה ולא אוהבים – אפשר להחליף בחלבה או להמיס שוקולד לבן/מריר/חלב)
אופן ההכנה –
מכניסים את הביצים שלמות לקערת המיקסר להקצפה.
מקציפים עם הסוכר לקצף תפוח ובהיר.
במקביל מערבבים בקערה נוספת את כל היבשים- פרג, שקדים, קמח ואבקת אפייה.
מנמיכים את פעולת המיקסר לדרגה הכי נמוכה.
מוסיפים שמן, ומיץ ואת כל שאר המצרכים לפי הסדר , את קערת הקמחים בסוף.
ממשיכים ממש כמה שניות לערבל רק עד שהתערובת אחידה.
מוציאים ומערבבים לאחידות עם לקקן.
מעבירים לתבנית .
אפייה 180 מעלות כ- 40 דקות או יותר כל תנור זמני אפייה משתנים !!! – עד שרואים שהעוגה יציבה.
לאחר שהעוגה מתקררת – מחלצים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
מכינים את הציפוי ההורס של המרציפן –
מחממים בסיר את השמנת יחד עם מרציפן חתוך לקוביות .טורפים היטב עד שרואים שהכל נמס
מצפים את העוגה ומעבירים לקירור להתייצבות.
הציפוי לא מתקשה הוא מתייצב ונשאר רך.
שלום, העוגה נראית מעולה. שאלה, האם מומלץ לשמן את דפנות התבנית ?
תודה