
עוגת פירות יבשים בננה ומייפל
בטוח נשארו לכם מלא פירות יבשים מט”ו בשבט.
מה מכינים ?
עוגה בחושה קלה להכנה מעולה לפינוק של אמצע השבוע או לארוחות השבת שאחרי ט”ו בשבט.
הפירות היבשים שנשארו מט”ו בשבט והבננה הבשלה שחבל לזרוק הפכו לעוגה שווה וטעימה.
5 דקות עבודה ולתנור
עוגה מהממת רכה ,נימוחה, עשירה ומלאה בטעמים .
לוחצים כאן למבחר ענק של עוגות בחושות
העוגה מתאימה לתבנית 20/20 או אינגליש קייק או עגולה קוטר 22-20
המצרכים –
2 ביצים
100 גר’ חמאה
1/2 כוס סוכר
בננה בשלה מעוכה למחית חלקה
כף ריבת שזיפים או סילאן
מיץ מחצי תפוז
גרידה מתפוז
כפית קינמון
קורט ציפורן
קורט מלח
כוס פירות יבשים קצוצים מכל סוג ( תמרים,שזיפים,משמש,חמוציות,צימוקים)
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
כוס קמח
כפית א. אפייה
חצי כפית ס. לשתייה
מחממים תנור ל- 180 מעלות
מכינים תבנית 20/20 (אני הכנתי בפיירקס)
איך מכינים – עוגת פירות יבשים בננה ומייפל
אופן ההכנה –
- בקערה מניחים נטורינה ,סוכר וריבה ומקרימים בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הבננה, הביצים,מיץ לימון,גרידת תפוז ותבלינים.
- בקערה נוספת מערבבים את הפירות היבשים, האגוזים הקמח ,אבקת אפייה וסודה לשתיה.
- משלבים לתוך תערובת הביצים .
- טורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית משטחים את התערובת אפשר לקחת חופן אגוזים שבורים ולפזר מלמעלה
- מכניסים לאפייה
- 180 מעלות כ- חצי שעה עד 40 דקות.
- כשהעוגה יוצאת מהתנור מזגגים בסירופ מייפל.
אוהבים עוגות בחושות וקלות ? תלחצו כאן למתכונים
לוחצים כאן ל- מתכונים מהירים וקלים
כאן לוחצים למאגר קינוחי הפרווה שלי
מצטרפים לווטסאפ – מתכונים ישירות לנייד !
הכנתם את המתכון? צלמו אותו ושתפו אותי במדייה החברתית
מתייגים אותי באינסטגרם
בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
לעוד מתכונים משובחים – חזרה לדף הראשי !
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.