עוגה קלה להכנה וטעימה .
הכל בקערה אחת, עירבוב קל ויש לכם עוגה.
שילוב של הדובדבנים בעוגה מעניק יופי וטעם נפלא.
המתכון הוא לתבנית אינגליש קייק
אפשר להכפיל כמויות לתבנית קוגלהוף או עגולה.
המצרכים-
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס חלב
100 ג”ר חמאה רכה
1 כוס קמח תופח
1 סוכר וניל
50 ג”ר שוקולד לבן חתוך לקוביות קטנות או מגורד גס
1/4 כוס שקדים טחונים
לקישוט- חופן דובדבנים מתוקים טריים, או מקונפיטורה או ממעדן דובדבנים מבושלים בסוכר.
אופן ההכנה-
נתחיל עם הביצים – להקציף את הביצים בקערת המיקסר , להוסיף סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
להעביר את הקצף לקערה ולהוסיף את החמאה הרכה, החלב והוניל.
לערבב קמח עם שוקולד לבן ושקדים .ולהוסיף לתערובת הביצים.
לערבב לתערובת אחידה . להעביר לתבנית אינגליש משומנת במעט חמאה.
מעל העוגה להניח את הדובדבנים , ולפזר כף שקדים מולבנים.
להכניס לתנור מחומם על 170-180 מעלות לכ- חצי שעה 40 דקות.
לאחר האפייה מקשטים עם שוקולד לבן מומס – השיטה הכי קלה-
להכניס 50 ג”ר שוקולד לבן לשקית זילוף. להניח את השקית בתוך כוס עם מים רותחים ל-5 דקות.
השוקולד נמס ואז אפשר לזלף מעל העוגה.