עוגת חלבה ושקדים בארומה של קפה אספרסו ותבלינים, פשוט נהדרת.
עוגה מהירה וקלה להכנה עם מרכיבים מצויינים שמשתלבים לביס מושלם.
טעם החלבה מתקבל מהטחינה שבתערובת העוגה והציפוי של החלבה שמשלים אותה.
עוד יש בה שקדים טחונים וקפה שמעניק גם טעם וגם צבע יפה.
בעוגה אין מוצרי חלב או ביצים ולכן היא מותאמת לטבעונים.
ההכנה ממש קלה, שתי קערות אחת עם יבשים ואחת חומרים רטובים.
המצרכים-
כוס קמח
1/3 כוס שקדים טחונים
כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
כפית קינמון
1/2-3/4 כוס מיץ תפוזים
כפית מיץ לימון/ חומץ
אספרסו קצר (או 1/8 כוס מים עם חצי כפית קפה נמס)
1/4 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
גרידת תפוז
הציפוי-
50 גר’ חלבה
3 כפות מים או חלב שקדים,אורז
מעט וניל
שקדים מולבנים לקישוט
מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
מתחילים- ( תבנית אינגליש קייק)
בקערה אחת נערבב את כל המצרכים הרטובים והסוכר.
בקערה שנייה נערבב את המצרכים היבשים.
נאחד את שתי הקערות. התערובת צריכה להיות במצב נזיל – אם יבשה מידי תוסיפו מעט מים
נעביר לתבנית אינגליש קייק ונכניס לאפייה בתנור לכ- 40 דקות.
הציפוי-
מחממים את הנוזלים במיקרו מפוררים את החלבה לנוזלים.
מערבבים היטב עד ליצירת קרם.
מזלפים מעל העוגה ומקשטים בשקדים פרוסים.