אני כל כך אוהבת משמשים , לכן לפני שיגמרו ויעלמו מהשוק הכנתי לי עוגה מהירה וטעימה.
הכנתי עוגת וניל מהירה עם קוביות של משמשים טריים ממש בשלים ומתוקים.
בתוספת קראמבל פריך ומסמרי שקדים הביס יוצא מושלם !
גם מתיקות ,גם חמיצות של המשמשים והקראמבל יחד זה פשוט קינוח כייפי לימי הקיץ החמים.
את העוגה הכנתי קטנה כי עוגות עם פרי במיוחד בקיץ אין להם חיי מדף,
הן טעימות באותו יום או למחרת.
לכן עדיף להכין עוגה קטנה .היא גם מאוד מהירה כך שתמיד תוכלו להכין עוד אחת אם נגמרה…
כשנגמרת עונת המשמשים פשוט שלבו לתוכה כל פרי שיש בעונה
אפרסק,שזיף,תפוחים דובדבנים וכו…
אני אוהבת להכין בתבנית עגולה – זה יוצא כמו עוגת פאי נהדרת.
אם תרצו עוגה יותר גבוהה תכינו בתבנית אינגליש קייק.
תבנית קוטר קטן 20-22 מרופדת בניר אפייה(כך נשארת לכם תבנית נקייה והעוגה לא נדבקת לתבנית.
הכמות מתאימה גם לאינגליש קייק סטנדרטית
עוגה מעולה גם בגרסה חלבית וגם בגרסת הפרווה שלה
המצרכים-
2 ביצים
חצי כוס סוכר
כפית מחית וניל /סוכר וניל
קורט מלח
100 גר’ חמאה רכה/נטורינה לפרווה
100 מ”ל שמנת חמוצה/חלב/מיץ תפוזים
גרידה מתפוז/לימון
כוס קמח תופח (או רגיל עם כפית אבקת אפייה)
4-5 משמשים בשלים ומתוקים (חשוב לא חמוצים)
חתוכים לקוביות
לקראמבל –
25 גר’ חמאה/נטורינה
3 כפות סוכר
1/3 כוס קמח
חופן מסמרי שקדים/שקדים פרוסים
אופן ההכנה –
בקערה או מיקסר טורפים ביצים וסוכר.
מוסיפים את החמאה/נטורינה, ולאחר מכן את שאר המרכיבים לפי הסדר.
מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה .
מעבירים לתבנית ומיישרים.
מפוררים ומערבבים את תערובת הקראמבל עד שהיא הופכת לפירורים.
משלבים את מסמרי השקדים.
מפזרים את קוביות המשמשים מעל תערובת העוגה שבתבנית.
שכבה מעל מפזרים את הקראמבל עם השקדים.
מכניסים לתנור 175 אפייה של חצי שעה.
עוגת וניל משובצת יהלומי משמש טרי עם קראמבל – זה חלום
בקיצור,רוצו להכין מהרר …
רוצים לגלוש למתכונים שלי עם משמש ?
לוחצים כאן – מתכונים עם משמש
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
לחצו כאן מתנות קטנות האינסטגרם