עוגת הגבינה הטעימה של פעם עם אוכמניות ופירורים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

הכנתי עוגת גבינה נוסטלגית ,קלה וטעימה.

בצק פריך עם מלית של גבינה קטיפתית , מעל המלית פיזרתי אוכמניות

ולמעלה פירורים מהבצק הפריך.

עוגה שרק נראית מושקעת אבל היא ממש קלה להכנה

והטעם נהדר פשוט מופלא.

אופים תחתית בצק פריך ,מכינים מלית גבינה טובה -פשוט בוחשים הכל יחד בלי הקצפות ,

מוזגים אותה מעל הבצק האפוי,

ואופים יחד עם אוכמניות ופירורי בצק למעלה.

מכינים תבנית 26 מרופדת בנייר אפייה- ממליצה

ככה הכי קל לשלוף את העוגה והתבנית נשארת נקייה.

המצרכים-

לבצק העוגה

150 גר’ חמאה

3 כפות  סוכר

שקית סוכר וניל

קורט מלח

2 כוסות קמח

חצי כפית אבקת אפייה

1-2 כף מים אם יש צורך

למלית הגבינה –

750 גר’ גבינה 5-9 % (ממליצה לסנן כמה שעות מהנוזלים)

כאן תוכלו לראות איך עושים זאת בדיוק 

200 מ”ל גביע שמנת חמוצה

כוס סוכר

כפית מחית וניל (או 2 שקיות סוכר וניל )

3 ביצים

גרידה מלימון טרי

כף גדושה קורנפלור

חופן אוכמניות כחצי כוס

אופן ההכנה –

הכנת הבצק –

ביד או במיקסר ללוש הכל יחד לבצק את המים להוסיף אם יש צורך לבצק חלק וגמיש.

לרדד לעובי של כ- ס”מ ולחתוך עיגול בגודל בתבנית.

להניח הבצק בתבנית ואת השאריות של הבצק לחתוך ולאסוף יחד לבצק ולהכניס למקפיא.

את התבנית עם תחתית העוגה להכניס לקירור לשעה למקרר.

אחר כך לאפות 170 מעלות כ-25 דקות.

בזמן הזה-

לערבב יחד את תערובת הגבינה בעזרת מטרפה.

גבינה ,שמנת ,ביצים סוכר ,וניל וקורנפלור עם גרידה מלימון טרי

שהתערובת חלקה ואחידה למזוג מעל הבצק האפוי.

לפזר אוכמניות בשפע ומעל לגרד את הבצק שהכנסנו לפריזר (אפשר להכין גם ללא אוכמניות או לשים צימוקים בתערובת הגבינה )

מכניסים להמשך אפייה עוד כשעה על 150 מעלות .

לאחר שהעוגה מתקררת להעביר לכלי הגשה לבזוק אבקת סוכר ולהגיש.

לאחסן במקרר.

מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת 

לוחצים כאן ומגלגלים 

תוכלו לראות מתכונים שלי גם  בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום

מצטרפים לעמוד שלי באינסטגרם 

קבוצת הווטסאפ שלי 

מתכונים ישירות לנייד !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments