עוגת דבש שקדים ריחנית רכה וטעימה.
שילוב של שקדים בבצק והפעם גם החלפתי קמח רגיל בקמח כוסמין 70% – שאיתו אני משתמשת לאפייה.
ציפוי של שטרוייזל שקדים שמעשיר ונותן עוד טעם ומירקם נהדר לעוגה.
המתכון לעוגה אחת בתבנית אינגלישקייק
לעוגה עגולה 26 או תבנית סבתא להכפיל כמויות
רוצים להכין את העוגה פרווה ? – אפשר לוותר על השטרוייזל .
מה צריך להכנת עוגת דבש ושקדים עם ציפוי שטרוייזל ?
מצרכים להכנת העוגה-
2 ביצים
1/3 כוס סוכר (אפשר יותר לעוגה מתוקה לי זה הספיק )
1/3 כוס שמן
1/3 כוס דבש
כף גדושה ממרח תמרים
כפית קינמון
רבע כפית ציפורן
גרידה מתפוז
1/2 כוס קפה שחור מקורר ( להכין מכפית גדושה קפה שחור אני הכנתי קפה עם הל)
150 גר’ קמח כוסמין 70ֵ% אפשר קמח רגיל או שיפון
1/4 כוס שקדים טחונים (40 גר’)
כפית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
מצרכים להכנת שטרוייזל שקדים –
30 גר’ חמאה
4 כפות קמח
3 כפות קמח שקדים
2 כפות סוכר
חופן שקדים פרוסים
גרידה מלימון
כפית ת. שקדים
מחממים תנור לטמפרטורה של 165 מעלות.
מכינים תחילה את השטרוייזל – מערבבים את כל המרכיבים לתערובת פירורית.
הכנת תערובת העוגה-
מקציפים את הביצים עם הסוכר לקצף תפוח.
משלבים לתוך הקצף את השמן,קפה, ממרח תמרים,דבש, גרידת תפוז ותבלינים
מערבבים היטב לתערובת הומוגנית.
בקערה נוספת מנפים קמח ומערבבים עם המצרכים היבשים.
מוסיפים את תערובת הקמחים לתערובת הביצים.
מערבבים עד לאחידות.
מעבירים לתבנית אינגלישקייק.
מפזרים את השטרויזל מעל העוגה ומכניסים לאפייה של כ- 35 -40 דקות.
שנה טובה וחג שמח 🙂
עוגת דבש בשילוב שקדים וקמח כוסמין ובציפוי שטרוייזל שקדים !
תכינו היא מושלמת !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !