עוגת גבינה שוקולדית במיוחד

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

השילוב של שוקולד בעוגות גבינה הוא שילוב נהדר.

בעוגה שלי, השוקולד גם בתחתית העוגה וגם ציפוי גנאש מפנק.

 עוגה מעולה, במיוחד לכל חובבי השוקולד.

אצלי מאוד אהבו.

דווקא הילדים שלא תמיד מתחברים לעוגות גבינה, אהבו את זאת במיוחד.

 

 

 קרם הגנאש יצא מושלם.

 

ממליצה להתאפק ולטעום את העוגה רק לאחר ששהתה יום במקרר!

 

עוגת גבינה בשילוב שוקולד

 

תבנית קוטר 25-26 

500 ג”ר גבינה לבנה 9%

300 ג”ר גבינת ריקוטה/גבינת שמנת (כאן מתכון להכנה בייתית )

כוס סוכר

5 ביצים מופרדות

3 שקיות סוכר וניל

3 כפות קורנפלור

2 כפות קמח

גרד לימון

 

לתחתית העוגה-

30 גר’ חמאה 

12 בסקויטים פתי בר שוקולד מרוסקים דק

מטבעות שוקולד מריר/חלב/ אפשר חתיכות משוקולד רגיל

 

הכנת העוגה-

מניחים נייר אפייה בתחתית התבנית.

מורחים את הנייר בכף חמאה

מפזרים את פרורי הבסקויטים ומהדקים היטב לתבנית.

מניחים מעל הבסקויטים מטבעות שוקולד מסביב.

 

מכינים את תערובת הגבינה-

 

מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב .

בקערה נוספת מניחים את הגבינות, חלמונים, הוניל,  גרד לימון קמח וקורנפלור.

מערבבים לתערובת אחידה.

משלבים את קצף החלבונים לגבינות ומקפלים למסה אחידה.

 

מניחים את תערובת הגבינה מעל התחתית .

מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר עם מים רותחים .

מכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות.

לאחר כרבע שעה מנמיכים את טמפרטורת התנור ל 150-140 מעלות לאפייה של עוד כשעה ורבע.

מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר בתנור.

לאחר שהעוגה התקררה לטמפרטורת החדר מכניסים אותה למקרר.

מכינים את קרם השוקולד-

מחממים 1/3 כוס שמנת מתוקה עד לדרגת של כמעט רתיחה.

מניחים בקערה 100 ג”ר  שוקולד מריר.

שופכים את השמנת על  השוקולד .

מערבבים לתערובת אחידה.

מצפים את העוגה בגנאש השוקולד.

מכניסים לקירור לכמה שעות.

לפני ההגשה אפשר לקשט בפירות טריים כמו שזיפים או מנגו.

 

תראו איזה פרוסת עוגה מושלמת 🙂

הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי

 

כנסו לעוד מתכוני עוגות גבינה 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של הבלוג 

באו לעקוב אחרי באינסטגרם 

חזרה לעמוד הראשי  

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments