עוגת גבינה לייט מופחתת קלוריות. ושומן.
גבינה לבנה 3% שומן, שמנת חמוצה 9% שומן וכמות סוכר מופחתת יותר מעוגת גבינה רגילה.
העוגה ללא תחתית ומתאימה גם לחג הפסח.
כך אפשר להנות מפרוסת עוגה בלי נקיפות מצפון 😉
רק 138 קלוריות לפרוסה!
העוגה היא עוגת גבינה ללא גלוטן
בואו להכין, פשוט ביותר,
כך יצאה בתבנית 24-
בתבנית 26 יוצאת קצת יותר נמוכה,
איך מכינים עוגת גבינה לייט ללא גלוטן ?
המצרכים – תבנית 24-26 שוליים גבוהים
5 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
850 ג”ר גבינה לבנה 3%
גביע שמנת חמוצה 9%
5 כפות קורנפלור
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית גרד לימון טרי
2 שקיות סוכר וניל או מקל וניל
אופן הכנת המתכון –
- תחילה, מסננים את הגבינה והשמנת מנוזלים כמה שעות לפני ההכנה.
- מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס הסוכר.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הגבינה והשמנת החמוצה עם החלמונים.
- מערבבים בנפרד קורנפלור ורבע כוס הסוכר.
- משלבים את הקורנפלור המעורבב עם 1/4 כוס הסוכר, גרידת הלימון וסוכר הוניל.
- מקפלים את החלבונים לתערובת הגבינה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית אפייה 24 או 26 שוליים גבוהים, אם אין שוליים גבוהים לרפד בנייר אפייה בצדדים.
- עוטפים את התבנית בנייר כסף מבחוץ ליצירת שוליים לבנים לעוגה.
- מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור.
- מכניסים לאפייה בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות.
- מורידים את חום התנור ל- 150-140 מעלות וממשיכים לאפות כשעה ורבע.
לאחר האפייה משאירים בתנור עוד כשעה לפחות.
מכניסים את העוגה לקירור ועדיף להגיש אותה לאחר יום במקרר.
בתאבון 🙂
עוגת גבינה לייט ללא גלוטן טעימה רכה ועסיסית !
הצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק ” התפריט היומי”
אפשר כמובן להשתמש בגבינות שמנות יותר כמו 5% או 9% ולהוסיף עוד כרבע כוס סוכר ואז מירקם העוגה עשיר יותר
אבל גם משמין יותר 🙂
למתכונים נוספים שלי לעוגות גבינה כנסו – עוגות גבינה
חוזרים לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !
רוצים להיות מעודכנים ? מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק
” התפריט היומי”
מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן באינסטגרם
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
מוזמנים לעקוב אחרי גם באינסטגרם