עוגת גבינה הכי פשוטה וגם הכי טעימה והיא כשרה לפסח.
עוגות גבינה מן הסתם הופכות בקלי קלות לכשרות לפסח .
כמעט ואין בהן קמח ואם יש במתכון קמח ממירים אותו לקורנפלור.
את הגבינה הנחתי על תחתית מעוגיות יין של פסח, בשילוב אגוזים טחונים .
והכי מתאים עכשיו כשעונת התותים בשיאה להגיש את העוגה עם רוטב תותים
שמתמזג עם העוגה לביס מושלם 🙂
לעבודה קלי קלות,
תבנית 20-22 שוליים גבוהים
4 ביצים מופרדות
500 גר' גבינה לבנה 5%-9%
גביע שמנת חמוצה
3/4 כוס סוכר
4 כפות קורנפלור
3 שקיות סוכר וניל
גרד מחצי לימון
לתחתית-
100 גר' עוגיות יין
3 כפות אגוזי מלך טחונים
30 גר' חמאה מומסת
לציפוי תותים –
15 תותים חתוכים
1/4 כוס מים
3-4 כפות סוכר
כפית קורנפלור
מתחילים בהכנת התחתית-
מרסקים את העוגיות.
מערבבים חמאה,עוגיות ואגוזים.
מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
משמנים בחמאה גם את הדפנות של התבנית.
מעבירים את תערובת העוגיות לתבנית ומהדקים לתחתית.
מכניסים לקירור.
מפרידים את הביצים.
מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף רך.
בקערה נוספת מניחים גבינה,חלמונים ושמנת. משלבים את הוניל,
גרד לימון, סוכר וקורנפלור.
מאחדים את שתי התערובת.
מעבירים את תערובת הגבינה לתבנית.
מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 180.
אחרי 15 דקות מנמיכים טמפרטורה ל- 150 .
אופים את העוגה כשעה וחצי.
לאחר שהעוגה התקררה במקרר, היא מוכנה להגשה
רוטב התותים שמשדרג את העוגה –
מבשלים את התותים עם הסוכר, מערבבים את המים והקורנפלור ומשלבים לסיר.
מבשלים עד שהתערובת הופכת לרוטב סמיך.
מגישים ונהנים
חג שמח !