עוגת גבינה חגיגית בשכבות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת גבינה חגיגית ומרשימה. 

עוגה המורכבת  מכמה שכבות במרקמים שונים, ליצירת ביס מושלם.

שכבת בצק פריך דקה, ומעליה גבינה קרמית מעולה, מעל הגבינה שכבת מרנג מוס וניל 

ולהגשה מקשטים בקרם שמנת וניל עשיר .

עוגה בהחלט מרשימה ומיוחדת שמתאימה לשולחן החג.


אני אינני חובבת אינסטנט פודינג ומשתמשת בו ממש מעט אם בכלל.

בימים אלה חברת מאסטר שף השיקה מוצר חדש לשוק.

פודינג המכיל וניל אמיתי – כזה שאפשר ממש לראות את הנקודות השחורות של הוניל.

מוצר מאוד דומה הבאתי לפני כמה שנים מווינה ומאוד התלהבתי ממנו וחשבתי מדוע לא עושים כזה בארץ.

שמחתי מאוד לקחת חלק בפיתוח מתכון עבור הפודינג החדש .

הפודינג יוצר טעם עשיר וארומטי של וניל לעוגה

וחוץ מזה שיש לו את יתרונות הפודינג שמייצב את העוגה והיא יוצאת מושלמת.

      

 

השתמשתי בחפיסה אחת של פודינג שהתחלקה לכל שכבות העוגה.

מצרכים לבצק פריך – רק לתחתית 

60 גר' חמאה

2 כפות אבקת סוכר

חלמון 

גרד לימון

כף פודינג וניל 

120 גר' קמח (כוס פחות 2 כפות)

1-2 כפות שמנת מתוקה

 

 

המצרכים לעוגה – תבנית קוטר 24-26

 

6 ביצים

כוס סוכר (אפשר עוד רבע למי שאוהב מתוק יותר)

500 גר' גבינה לבנה 9%-5%

250 גר' ריקוטה 

250 גר' מסקרפונה או גבינת שמנת

1/4 כוס שמנת מתוקה

3 כפות פודינג וניל מאסטר שף

2 כפות קמח

שכבה עליונה-

שליש מכמות החלבונים המוקצפים

פודינג וניל

2 כפות תערובת גבינה

כף קמח

 

 

 

שכבת הקרם –

שמנת מתוקה שנותרה מהעוגה

2 כפות פודינג וניל 

כף אבקת סוכר

 

מסננים את הגבינה הלבנה כשעה במסננת להגרת הנוזלים.

מתחילים בהכנת הבצק –

מאחדים את כל המצרכים ליצירת בצק חלק .

מרפדים את התבנית בנייר אפיה משומן ומעבירים את הבצק לתחתית התבנית.

מכניסים למקרר לחצי שעה.

מחממים תנור על 180 מעלות.

מכניסים את הבצק לאפייה של כ 20 דקות עד הזהבה קלה.

מוציאים ומקררים.

מכינים את תערובת הגבינה-

מפרידים את הביצים.

מעבירים את החלבונים + החלבון שנשאר מהבצק, להקצפה עם חצי מכמות הסוכר.

בקערה נפרדת טורפים את הגבינות , החלמונים, הסוכר והשמנת .

משלבים פודינג וקמח.

   

 

מעבירים 2/3 מכמות החלבונים המוקצפים לתערובת הגבינה.

שומרים 2 כפות מהתערובת בצד.

את השליש הנותר של החלבונים משאירים בקערת המיקסר.

 

יוצקים את תערובת הגבינה על התחתית האפויה.

עוטפים את התבנית בנייר כסף מבחוץ

מכניסים לאפייה בטמפרטורה 180 מעלות כרבע שעה.

מנמיכים בהדרגה את הטמפרטורה ל- 160 .

ממשיכים לאפות עוד כ – 3/4 שעה.

מנמיכים ל 150 ואופים עוד כרבע שעה עד חצי שעה (תלוי בתנור) העוגה צריכה לצאת יציבה במרכזה.

שומרים 2 כפות מאבקת הפודינג בצד, לקרם של השמנת.

בינתיים מקציפים שוב את החלבונים ומשלבים לתוכם את הפודינג הנותר בשקית.

מוסיפים כף קמח ו 2 כפות מתערובת הגבינה שהשארנו בצד.

מעבירים לשק זילוף ומזלפים על העוגה המוכנה.

מכניסים לאפייה 160 מעלות כרבע שעה עד שהשכבה מקבלת גוון זהוב.

 

מכבים את התנור ומוציאים את העוגה להתקררות.

לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין במקרר , מחלצים אותה מהתבנית.

אפשר להשאיר אותה כך

 

 

 

אם רוצים עוגה מרשימה ועשירה מכינים קרם שמנת מענג שמעשיר את העוגה ויוצר עוגה מושלמת!

מקציפים את השמנת המתוקה משלבים פודינג ואבקת סוכר ומזלפים בקישוט מסביב לעוגה.

 

כל מתכוני עוגות הגבינה שלי !

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי !

 

חזרה לדף הראשי !

 

תגובות

תגובות