עוגת גבינה חגיגית ומיוחדת.
הדובדבנים בשיא העונה – הייתי חייבת לשלב אותם בעוגה שלי- אפילו בקישוט 🙂
נגיעות של דובדבנים גם בתוך תערובת העוגה וגם בציפוי .
תחתית של בצק פריך שקדים דק דק שמחזיק מילוי רך, אורירי וטעים בטעם עדין של רום -דובדבנים.
בתוך העוגה שילבתי דובדבנים מיובשים מושרים בליקר דובדבנים מתוק ורום.
לציפוי הקרם פרש הורוד, השתמשתי ברוטב דובדבנים עם פרי שנתן גם טעם וגם הוסיף צבע .
תבנית קוטר 25-26
המצרכים
לתחתית הבצק-
1/3 כוס שקדים (עם הקליפה) טחונים לפירורים
1/3 כוס קמח
50 ג"ר חמאה
חלמון
גרד לימון חצי כפית
קורט מלח
3 כפות סוכר
לתערובת הגבינה-
500 ג"ר גבינה לבנה 9%
250 ג"ר גבינה לבנה 5%
100 מ"ל שמנת חמוצה
150 ג"ר גבינת מסקרפונה
1/2 מקל וניל
חצי כפית גרד לימון
כף וחצי תמצית רום איכותית
3 כפות קורנפלור
2 כפות קמח
5 ביצים מופרדות + חלבון ( שנשאר מהבצק)
כוס + 2 כפות סוכר
50 ג"ר דובדבנים מיובשים
1/4 כוס ליקר דובדבנים
2 כפות רום אלכוהולי
לציפוי-
קרם פרש 200 ג"ר
3 כפות רוטב דובדבנים עם פרי מוכן, או קונפיטורה דובדבנים שלמים.
2 כפות שמנת מתוקה
לקישוט-
1/2 מיכל שמנת מותקה
כף אבקת סוכר
כפית רום
דובדבנים טריים
מתחילים בהשרייה של הדובדבנים המיובשים.
מניחים את הליקר והרום בקערה ומוסיפים את הדובדבנים. מכניסים למקרר להשרייה של כמה שעות .
מכינים את הבצק-
בקערה מניחים חמאה+ סוכר , מערבבים מעט ומוסיפים את שאר המרכיבים .מאחדים עד לקבלת בצק אחיד.
משטחים את הבצק על קרקעית התבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.
מכניסים את התבנית עם הבצק למקרר להתייצבות שעה לפחות.
מכניסים את הבצק לאפייה לתנור מחומם 180 מעלות לכ- 20 דקות.
לאחר שהבצק נאפה מוציאים לקירור.
מכינים את מלית הגבינה-
את הגבינות הלבנות והשמנת החמוצה אני ממליצה לסנן מנוזלים כמה שעות לפני ההכנה.
מסננים את הדובדבנים המושרים מהנוזלים.
מפרידים את הביצים.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב .
בקערה נוספת מניחים את הגבינות, חלמונים,תוכן מקל הוניל, רום, גרד לימון קמח וקורנפלור.
מערבבים לתערובת אחידה.
משלבים את קצף החלבונים לגבינות ומקפלים למסה אחידה.
מניחים חלק ממלית הגבינה על תחתית בצק שקדים האפוי. משלבים את הדובדבנים המושרים מסביב בתוך מלית הגבינה.
מכסים בשאר המלית, מישרים ומכניסים לתנור מחומם על 180 מעלות.
לאחר כעשרים דקות מנמיכים את התנור לחום של 160 וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה.
מנמיכים שוב, ל- 140 לעוד כחצי שעה.
העוגה צריכה לצאת יציבה גם במרכזה.
לקראת סוף האפייה מכינים את תערובת הציפוי-
מערבבים קרם פרש עם מלית הדובדבנים והשמנת.
מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים את הקרם בצורה אחידה מעל העוגה.
מחזירים את העוגה לתנור לאפייה של עוד כ- 10 דקות בטמפרטורה ממש נמוכה 50 מעלות.
סוגרים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור להתקררות.
כך נראית העוגה לאחר שהיתה במקרר.
לקישוט חגיגי מזלפים פרחי קצפת ודובדבנים טריים.
חג שבועות שמח !