עוגיות שקדים וטחינה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגיות שבלול פריכות וטעימות בטעם שקדים עם טחינה.

שילוב מושלם טעים וממש קל להכין אותם.

פורים בפתח ואני במרתון פיתוח מתכוני עוגיות חדשות שעדיין לא הכנתי או טעמתי .

אז השילוב הזה שהכנתי, מופלא ומתאים בול למשלוחי המנות שלי,

מומלץ ושווה לנסות.

השבוע הכנתי אותן והן ממש ממש טעימות.

טחינה עם שקדים במלית זה שילוב נהדר .

יחד עם בצק פריך קל ונוח לעבודה – יוצאת עוגייה חלומית.

עוגיות שבלול שקדים וטחינה- איך מכינים ?

המצרכים –

*כוס אוניברסלית

לבצק –

3 כוסות קמח (420 גר’)

כפית אבקת אפייה

1/3 כוס סוכר

200 גר’ חמאה/נטורינה לפרווה

קורט מלח

שקית סוכר וניל

1/4 כוס שמן

חלמון

1/4 כוס מיץ תפוזים/מים

גרידה מתפוז/לימון

מלית-

חלבון (נשאר מהבצק)

100 גר’ אבקת סוכר

כפית ת. שקדים

200 גר’ שקדים טחונים/אפשר בוטנים או כל סוג אגוז אחר

4 כפות טחינה גולמית

2 כפות  חמאה/נטורינה מומסת

גרידה של לימון או תפוז

מעט קינמון

מעט מיץ תפוזים

אופן ההכנה –

  • את הבצק אפשר להכין במעבד מזון, מיקסר או ידנית- מערבבים תחילה חמאה/נטורינה עם קמח ואסקת סוכר.
  • משלבים את שאר המרכיבים ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
  • מכניסים לקירור של שעה.
  •  מכינים את המלית – מערבבים את המצרכים לתערובת אחידה .במידה וחסר נוזלים  מוסיפים מעט מיץ תפוזים .
  • מחלקים את הבצק ל-3
  • מרדדים כל חלק למלבן מומלץ עם דפי נייר אפייה.

  • מורחים שכבה דקה מהמלית על שטח המלבן
  • חותכים לרצועות ומגלגלים כל רצועה לשבלול.
  • מניחים על גבי נייר אפייה
  • מכניסים לאפייה תנור מחומם 170 מעלות כ- 20-30 דקות
  • בוזקים אבקת סוכר ומאחסנים בקופסה אטומה .

 

מתכונים לפורים

מבחר ענק של מתכוני העוגיות שלי 

 מתכונים פרווה  

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 מתנות קטנות האינסטגרם 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments