
עוגיות שבלול פריכות וטעימות בטעם שקדים עם טחינה.
שילוב מושלם טעים וממש קל להכין אותם.
פורים בפתח ואני במרתון פיתוח מתכוני עוגיות חדשות שעדיין לא הכנתי או טעמתי .
אז השילוב הזה שהכנתי, מופלא ומתאים בול למשלוחי המנות שלי,
מומלץ ושווה לנסות.
השבוע הכנתי אותן והן ממש ממש טעימות.
טחינה עם שקדים במלית זה שילוב נהדר .
יחד עם בצק פריך קל ונוח לעבודה – יוצאת עוגייה חלומית.
עוגיות שבלול שקדים וטחינה- איך מכינים ?
המצרכים –
*כוס אוניברסלית
לבצק –
3 כוסות קמח (420 גר’)
כפית אבקת אפייה
1/3 כוס סוכר
200 גר’ חמאה/נטורינה לפרווה
קורט מלח
שקית סוכר וניל
1/4 כוס שמן
חלמון
1/4 כוס מיץ תפוזים/מים
גרידה מתפוז/לימון
מלית-
חלבון (נשאר מהבצק)
100 גר’ אבקת סוכר
כפית ת. שקדים
200 גר’ שקדים טחונים/אפשר בוטנים או כל סוג אגוז אחר
4 כפות טחינה גולמית
2 כפות חמאה/נטורינה מומסת
גרידה של לימון או תפוז
מעט קינמון
מעט מיץ תפוזים
אופן ההכנה –
- את הבצק אפשר להכין במעבד מזון, מיקסר או ידנית- מערבבים תחילה חמאה/נטורינה עם קמח ואסקת סוכר.
- משלבים את שאר המרכיבים ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
- מכניסים לקירור של שעה.
- מכינים את המלית – מערבבים את המצרכים לתערובת אחידה .במידה וחסר נוזלים מוסיפים מעט מיץ תפוזים .
- מחלקים את הבצק ל-3
- מרדדים כל חלק למלבן מומלץ עם דפי נייר אפייה.
- מורחים שכבה דקה מהמלית על שטח המלבן
- חותכים לרצועות ומגלגלים כל רצועה לשבלול.
- מניחים על גבי נייר אפייה
- מכניסים לאפייה תנור מחומם 170 מעלות כ- 20-30 דקות
- בוזקים אבקת סוכר ומאחסנים בקופסה אטומה .
מתכונים לפורים
מבחר ענק של מתכוני העוגיות שלי
מתכונים פרווה
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !