כרוכיות פריכות נמסות בפה מגולגלות עם ריבה בייתית בניחוח מי ורדים.
מלאי הריבות שהכנתי הקיץ מציף את המזווה שלי.
צנצנות עם קונפיטורות של תותים ,אפרסקים ,נקטרינות, תפוחים ושזיפים.
הכי פשוט להכין בצק פריך להכנת עוגיות מגולגלות ריבה.
הבצק שהכנתי בצק עשיר ומשובח ונמס בפה.
פשוט נפלא, ועם הריבה זה שילוב מנצח.
האמת שרציתי לשלב רחת לוקום בעוגיות ולא היה לי במזווה.
מה שעשיתי – לקחתי את הריבה וערבבתי לתוכה מעט קורנפלור ומי ורדים.
את הריבה מרחתי על הבצק בתוספת אגוזים טחונים .
בביס שטועמים,מורגש כאילו מרחתי ברחת לוקום את הבצק.
פשוט יוצא נפלא – לכל מי שאוהב רחת לוקום וניחוח של מי ורדים.
*כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים –
400 גר’ קמח
חצי שקית אבקת אפייה
200 גר’ חמאה
ביצה
2-3 כפות מים או יותר
1/4 כוס אבקת סוכר
קורט מלח
שקית סוכר וניל
גרידה מלימון
מלית הריבה –
כ- כוס ורבע או יותר ריבה מכל סוג
עדיף קונפיטורה בייתית עם חתיכות של פרי.
כפית גדושה קורנפלור
כף מי ורדים
אפשר לשלב
קינמון
ואגוזי מלך גרוסים או קוקוס
אופן הכנה –
- מניחים חמאה במעבד מזון עם אבקת סוכר וקמחים ומעבדים לתערובת פירורית מוסיפים גם מלח ווניל.
- משלבים את הביצה מים וגרידה של לימון.
- מעבדים מעט עד שהבצק מתאחד – במידה וחסר נוזלים מוסיפים עוד כף מים.
- עוטפים את הבצק ומכניסים לקירור לשעה.
- מחלקים הבצק ל- 3
- מרדדים כל חלק למלבן גדול – מומלץ בין שני דפי נייר אפייה מקומחים מעט
- מורחים את המלית של הריבה ומעליה אפשר לשלב גם אגוזים טחונים או גרוסים (כל סוג של אגוז או קוקוס)
- מגלגלים לכרוכית ומניחים על נייר אפייה בתבנית של התנור, חתוכים את הכרוכיות למנות לפני האפייה.
- מכניסים לאפייה של 20-30 דקות ,בתנור שחומם ל – 170 מעלות ,עד שמזהיב קלות.
- לאחר שהכרוכיות מתקררות בוזקים אבקת סוכר ומאחסנים בכלי אטום.
בואו תעזרו לי לבנות קהילה באינסטגרם הקישור לעמוד כאן ולמי שעדיין לא הצטרף – זה הזמן !!! https://www.instagram.com/matanot_ktanot_blog/
- במידה ורוצים להכין את העוגיות ללא סוכר – משתמשים בריבה קנויה ללא סוכר ומורידים סוכר מהבצק.
מבחר ענק של מתכוני העוגיות שלי
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !