סלט קינואה משובח כמו של מסעדות – מגישים חם או קר, גם טעים גם בריא

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

סלט קינואה משובח – מגישים חם או קר, גם טעים גם בריא

כשיש זמן שאפשר להשקיע ולהכין מאכלים שווים,מושקעים ואם

אפשר גם בריאים זה מעולה !

השבוע החלטתי להכין משהו עם קינואה, המון זמן לא הכנתי קינואה.

הוצאתי עדשים שחורות והשרתי, קינואה הולכת לי יופי עם עדשים שחורות.

יובל בני , שלף ירקות שהיו במקרר והתחיל לקצוץ.

הסלט פרי יצירתו של יובל ובעזרה שלי 🙂

יצא סלט חם-קר משגע מלא בטעמים שממש כיף לאכול.

גם מי שלא מתחבר לקינואה יתחבר לסלט המופלא הזה.

תוספת נהדרת ומזינה או ממש ארוחה צמחונית שלמה.

מוגש עם טחינה מפתיעה.

מנה של מסעדה אצלכם על השולחן

המצרכים-

כוס קינואה (אדומה)

1/3 כוס עדשים שחורות

כרשה קטנה קצוצה דק דק

חצי בטטה גדולה חתוכה לקוביות ממש קטנטנות

3 שיני שום קצוצות

ענף סלרי קצוץ דק דק (רק הגבעול)

מלח, פלפל שחור

מעט צ’ילי חריף

חופן נדיב פטרוזיליה קצוצה

חופן עירית קצוצה

מיץ לימון

אופן ההכנה של הסלט עלה אצלי לייב בסטורי מוזמנים להכנס .

בואו תעזרו לי לבנות קהילה באינסטגרם הקישור לעמוד כאן ולמי שעדיין לא הצטרף – זה הזמן !!! https://www.instagram.com/matanot_ktanot_blog/

אופן ההכנה –

  • משרים את העדשים כשעה במים.
  • מרתיחים את הקינואה במים כ- 20 דקות
  • מוסיפים את העדשים לתוך הקינואה וממשיכים עוד 5 דקות בישול.
  • מורידים מהאש שוטפים ומסננים.
  • בסיר רחב (נונסטיק) על אש בינונית לא גבוהה מטגנים במעט שמן – כרשה,סלרי ושום קצוץ
  • משלבים את קוביות הבטטה ומאדים מספר דקות את הירקות.
  • מוסיפים את הקינואה והעדשים ואת התבלינים.
  • מורידים מהאש משלבים לתוך הסלט את הפטרוזיליה הקצוצה, עירית ומיץ לימון.
  • מכינים רוטב טחינה – 3 כפות גדושות טחינה גולמית, לערבב עם מים עד לסמיכות להוסיף מעט מלח ו-2 כפות רכז רימונים.
  • מגישים את הסלט חמים , אפשר גם קר על רוטב טחינה ורכז רימונים ומעטרים בגרגרי רימון.
  • מופלא וטעים רוצו להכין !

מאגר מתכונים לסלטים שווים 

מתכונים לצמחונים 

מתכונים לראש השנה – מבחר ענק של מתכונים

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

מתכונים מהירים וקלים זה כאן 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments