
עוגיות פס שוקולד ואגוזים – בצק פריך מעודן
השבוע הכנתי עוגיות פס שוקולד מבצק פריך מדהים.
הבצק מעולה לעוגיות מכל הסוגים כמעט.
בצק פריך וקראנצ’י במלית של שוקולד ואגוזים הוא נפלא ,
ואפשר להכין עם כל מלית שאוהבים.
הבצק חוסך בחמאה ויוצא משגע.
מהבצק יוצאות 3 רולדות שטוחות ואת העוגיות חותכים לפסים.
לא מגלגלים לכרוכיות אלה מקפלים כל מלבן ל-2
יוצאות כ- 33 עוגיות פס
המצרכים-
420 גרם קמח – 3 כוסות מדידה
כף סוכר
קורט מלח
כפית אבקת אפיה
ביצה
100 גרם חמאה
חצי כוס שמן
רבע כוס מים
שקית סוכר וניל
המילוי –
ממרח שוקולד – נוטלה ,השחר או פרווה – אגוזי לוז /רגילים גרוסים
אפשר גם – לוטוס, ממרח תמרים,ממרח חלבה וכו’.
אופן ההכנה –
את הבצק אפשר להכין במעבד מזון או במיקסר או ידנית.
במידה ומכינים במעבד או במיקסר – שמים את החמאה עם הקמח ומעבדים לפירורים ואז מוסיפים בהדרגה את כל שאר המרכיבים.
לא להפעיל יתר על המידה רק עד שהבצק חלק.
במידה ורוצים להכין בידיים- מרככים את החמאה במיקרו – מוסיפים את כל הנוזלים,סוכר ומלח. מערבבים קצת עם מזלג ואז מוסיפים את היבשים. לשים רק עד לקבלת בצק נעים ואחיד.
נותנים לבצק לנוח רבע שעה במקרר.
מחלקים ל- 3
מקמחים היטב נייר אפיה ועליו מרדדים.
כל חלק פותחים למלבן בגודל של בערך חצי נייר אפיה.
אני חתכתי חתכים בעזרת גלגלת פיצה על חלק אחד של המלבן(לא חייבים)
על החלק השני מורחים את ממרח השוקולד 2-3 כפות ומפזרים אגוזים גרוסים.
תוכלו לראות הכל באינסטגרם בסירטון כאן
מכניסים את התבנית למקרר לקירור של 20-30 דקות.
מחממים תנור על 170 מעלות ואופים כ- 20 דקות.
בוזקים אבקת סוכר.
חותכים לפסים ונהנים מביס משגע של עוגייה שווה.
ממליצה להצטרף לאינסטגרם שלי ולעקוב אחרי גם שם
מתנות קטנות האינסטגרם
העוגיות מושלמות