עוגיות מגוגלות בצק מועשר בשקדים עם פובידל

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

כרוכיות פריכות נמסות בפה מגולגלות עם ריבת פובידל בייתית.

מה נותן אושר יותר מביס כזה.

מלאי הריבות שהכנתי הקיץ מציף את המזווה שלי. בעיקר ריבות אפרסקים ושזיפים.

הכנתי כמות נהדרת של ריבת פובידל – ריבת שזיפים כהה ועשירה

(מתכון לפובידל כאן )

הכי פשוט להמתיק את השבוע עם כרוכיות מגולגלות.

הבצק שהכנתי בצק עשיר ומשובח נמס בפה מועשר בשקדים.

פשוט נפלא, פריך ועדין ועם הריבה זה שילוב מנצח.

אוהבים עוגיות מגולגלות?  לוחצים כאן למאגר המתכונים 

אפשרות להכנה – חלבי עם חמאה או פרווה /טבעוני עם נטורינה

*כוס מדידה אוניברסלית 

המצרכים –

2 וחצי כוסות קמח (350 גר’)

חצי שקית אבקת אפייה

1/2 כוס קמח שקדים (שקד מולבן טחון)

200 גר’ חמאה או נטורינה לפרווה

3 כפות סוכר

קורט מלח

שקית סוכר וניל

גרידה מלימון או תפוז

כ- שליש עד חצי כוס חלב או מים לפרווה

למריחה –

כוס ריבת פובידל + כפית קורנפלור (מערבבים היטב)

חופנים של אגוזים/שקדים  טחונים

מעט קינמון

אופן ההכנה –

  • מניחים חמאה/נטורינה , סוכר,וניל,גרידה מלימון,מלח וקמחים במעבד מזון.
  • מעבדים עד לקבלת פירורים.
  • מוסיפים את הנוזלים בהדרגה רק עד לקבלת בצק מגובש וחלק.
  • מכניסים את הבצק למקרר לשעה מנוחה.
  • מחממים תנור על 170 מעלות
  • מחלקים את הבצק ל- 3
  • מרדדים כל חלק למלבן – מומלץ לרדד בין שני ניירות אפייה מקומחים)
  • מורחים ריבה בנדיבות ,מפזרים אגוזים או שקדים וקינמון
  • מגלגלים לכרוכיות
  • מניחים על נייר אפייה
  • בשלב זה אפשר לחתוך למנות או לחתוך לאחר האפייה.
  • מכניסים לאפייה של כ- 20-30 דקות עד להזהבה קלה של העוגיות.

מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת 

לוחצים כאן ומגלגלים 

מבחר ענק של מתכוני העוגיות שלי 

תוכלו לראות מתכונים שלי גם  בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום

 

מצטרפים כאן

לקבוצת הווטסאפ שלי 

מתכונים ישירות לנייד !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments