מאוד אוהבת להכין ממולאים . בעיני אחד המאכלים הכי מנחמים וטעימים שיש.
אוכל אמיתי של בית.
פלפלים עגבניות,כרוב,בצלים ,תפוחי אדמה ומה לא…
את העגבניות, הכנתי במילוי קלאסי של אורז ובשר. סוג האורז ניתן לבחירה – אורז עגול, יסמין ,מלא.
את האורז אני מבשלת כ 7-5 דקות במים רותחים לפני המילוי, כי העגבניות נכנסות לאפייה בתנור ללא הרבה נוזלים
והאורז מתבשל בעצם על האדים, לכן הוא צריך להיות כמעט עשוי.
התבלינים ועשבי התיבול הירוקים זה לפי טעם אישי.
השתמשתי בשמיר במילוי ובזיליקום ברוטב.
המצרכים- ל 7 עגבניות בינוניות
1 בצל קצוץ
1 גזר קטן מגורד
1/3 כוס אורז עגול ריזוטו או יסמין
150 ג"ר בשר בקר טחון
חופן נדיב שמיר טרי קצוץ
4 עלי בזיליקום קצוצים
1/4 פלפל אדום חריף חתוך
1 שן שום
מלח , פלפל שחור.
שמן זית
אופן ההכנה-
נתחיל בהכנת המילוי-
להרתיח בסיר מים ומלח ולהכניס את האורז לבישול של כ-7 דקות.
לסנן לשטוף ולהניח בקערה.
לטגן בצל קצוץ במעט שמן זית, להוסיף את הבשר והשום הקצוץ.
לאדות עד שהבשר מטוגן מכל צדדיו.
להוסיף גזר מגורד לטגן עוד כחצי דקה ולהוריד מהאש.
להעביר לקערה עם האורז.
להוסיף תבלינים ועישבי תיבול.
את העגבניות לחתוך בחלק העליון ,ליצור מעין מכסה. לרוקן את תוכן העגבניה,
להעביר את תוכן העגבניה למחבת , זה ישמש לרוטב.
להוסיף לרוטב העגבניות – התוכן שהוצאנו מהעגבניות , פלפל אדום חריף ומעט בזיליקום קצוץ,
לבשל כ-2 דקות ולתבל במלח ופלפל.
למלא את העגבניות ולהניח בתבנית פיירקס . אני השתמשתי במכסה עמוק.
לשפוך את הרוטב בין ומעל העגבניות. להמליח ולפלפל מעל.
לזלף מעט שמן זית מעל כל עגבניה.
לעטוף בנייר כסף או מכסה ולהכניס לתנור מחומם 180 מעלות לכ-40-50 דקות.
לקראת סוף האפייה להוציא את הנייר.
לבדוק אם האורז עשוי. אפשר להרטיב את האורז ברוטב שבתחתית התבנית.
בתאבון!
בדיקה